事業為重唔想拍拖住

161 回覆
3 Like 10 Dislike
old post is so唔識串

有幾old呀 唔通日日開新post叫春
佢覺得分時間俾你係浪費左 情願花多啲時間係自己身上
有時候呢 咩事業為重呢啲就籍口黎架姐 呃到你又過到自己心理關口
佢說服到自己同你 同你分手都係逼不得已 係個有事業心既好男人
但最後佢有幾愛你 明眼人就知
利申 過來人 ex又係愛自己多過愛身邊所有人

我鍾意緊既果個男仔成個腦係事業
亦都因為佢ex gf無法同佢同步進步而飛左人

我想問大家
咁呢種男仔? 係咪唔洗考慮喇

真正有上進心既男人就係咁
所以我一見到港女話想識個有上進心既男人忍唔住笑
人地有上進心根本唔會care你,甚至仆街D當你係上位工具

好少少既肯同你結婚都會將所有家庭既野推晒去你度,然後你一個星期同佢交流既時間可能得1,2個鐘,甚至你生仔果陣都會去左做野賺錢
你幫唔到佢手
好在男朋友知我ac
如果唔係佢實以為你係我

前半part同絲打一模一樣
仲要都係拍左三年幾
但佢最近好似突然開竅咁好肯陪我同sweet左
佢覺得分時間俾你係浪費左 情願花多啲時間係自己身上
有時候呢 咩事業為重呢啲就籍口黎架姐 呃到你又過到自己心理關口
佢說服到自己同你 同你分手都係逼不得已 係個有事業心既好男人
但最後佢有幾愛你 明眼人就知
利申 過來人 ex又係愛自己多過愛身邊所有人

我鍾意緊既果個男仔成個腦係事業
亦都因為佢ex gf無法同佢同步進步而飛左人

我想問大家
咁呢種男仔? 係咪唔洗考慮喇

真正有上進心既男人就係咁
所以我一見到港女話想識個有上進心既男人忍唔住笑
人地有上進心根本唔會care你,甚至仆街D當你係上位工具

好少少既肯同你結婚都會將所有家庭既野推晒去你度,然後你一個星期同佢交流既時間可能得1,2個鐘,甚至你生仔果陣都會去左做野賺錢

我呢幾日心態有調整少少
同甘共苦嘛 我又唔會話又要上進心 又要放曬所有心機係我身上

要取捨嘅 做背後個女人 唯有默默支持
好在男朋友知我ac
如果唔係佢實以為你係我

仲要都係拍左三年幾

我信佢會忽然有一日醒覺 我好重要

係咪好傻豬
夠愛你既,點會話工作忙就分開
仲有咩等佢想拍拖就搵番你
好心你咪信啦
就算佢真係轉個頭番黎搵你都咪理佢啦
當你係咩呀?想要就搵你唔想要就叫你自己走
有尊重過你咩,留番d尊嚴比自己啦
好在男朋友知我ac
如果唔係佢實以為你係我

仲要都係拍左三年幾

係咪好傻豬

信佢還信佢 過自己生活啦
唔好等佢以為想掉低你就掉低 想執番就執番

我都算經歷過絲打既事
但我既底線係唔可以講分手唔可以掉低對方
咁易就掉低我我以後點信你 而且我都講到明如果佢有一日咁做
我點都唔會番轉頭 寧願單身都唔好嫁錯人
所以我同佢都捱過一年幾 之後習慣左一種拍拖模式
佢最近又開左竅 所以先覺得好左
夠愛你既,點會話工作忙就分開
仲有咩等佢想拍拖就搵番你
好心你咪信啦
就算佢真係轉個頭番黎搵你都咪理佢啦
當你係咩呀?想要就搵你唔想要就叫你自己走
有尊重過你咩,留番d尊嚴比自己啦

佢琴日同左我道歉
希望我可以體諒佢 叫我忍多陣

屌 比著件事發生係個frd身上
我實屌佢on9 bilibala 但發生係自己身上就無曬自我
人真係好撚on9
最重要係有自己底線
同埋知道有咩應該取捨
當你覺得呢個人其實重要過anniversary 個餐飯
而飯其實遲下幾時都可以食
你就取捨到 就唔會咁介意啲門面野

利申 過來人
好在男朋友知我ac
如果唔係佢實以為你係我

仲要都係拍左三年幾

係咪好傻豬

信佢還信佢 過自己生活啦
唔好等佢以為想掉低你就掉低 想執番就執番

我都算經歷過絲打既事
但我既底線係唔可以講分手唔可以掉低對方
咁易就掉低我我以後點信你 而且我都講到明如果佢有一日咁做
我點都唔會番轉頭 寧願單身都唔好嫁錯人
所以我同佢都捱過一年幾 之後習慣左一種拍拖模式
佢最近又開左竅 所以先覺得好左

我依家個人冷靜番好好多喇
前幾日灰係因為太突如其來
我又無做錯野 點解係我

佢同我講 放心佢一定會娶我
我話 屌你老味 假如結得成婚 我會要你將你過去蝦我嘅野
還突比我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞