事業為重唔想拍拖住

161 回覆
3 Like 10 Dislike
點解我遇唔到D會為我喊既女

因為人地有事業 有錢 我冇
咁易可以放低你,證明你唔係佢生最愛囉,佢覺得只要事業有成,要搵個比你好嘅容乜易

上個月明明仲好開心傾緊不如租樓住

好彩無一齊住囉
唔關事啦 我有時都會諗拍拖都幾阻事業
但講真 真係愛你條女時 點會放低愛人反而唔係事業

總結係佢唔夠愛你

咁到你真係唔夠時間要二簡一咁點? 又係衰人?
男人一事無成又比人屌
發展事業和平分手又屌

個時佢話 我係佢努力工作嘅源動力
工下作下 有眉目就咁

個男人幾識諗 抵讚
樓主你男友(ex)做咩生意?

其他人話我太縱佢 所以佢蝦我
咩生意就唔講啦

我平時放假 都去幫佢做野 入數
我私人時間畀佢原來都唔夠
仲要埋自由

如果奉獻哂你所有咁佢就愛你既話不如佢愛佢呀媽

女友同呀媽既分別就係女友可以帶比佢情趣
而唔係多一個工人or呀媽
冇野叫唔想拍拖住

係得因爲唔愛 其實你好清楚 平時行為都會feel到

唔好自欺欺人
唔關事啦 我有時都會諗拍拖都幾阻事業
但講真 真係愛你條女時 點會放低愛人反而唔係事業

總結係佢唔夠愛你

咁到你真係唔夠時間要二簡一咁點? 又係衰人?
男人一事無成又比人屌
發展事業和平分手又屌

個時佢話 我係佢努力工作嘅源動力
工下作下 有眉目就咁

其實我自己都就搞 不過真係會冇哂時間 當佢冇時間 佢就會唔想理你
你再煩佢 佢一定走
你唔煩佢 佢只會覺得你可有可無 都係走

所以 你要比surprise 佢 比情趣佢 比新鮮感佢 至於點做 我諗你應該最清楚佢
搵得多唔多先

我無考究呀
佢過到活咪得
個男仔會唔會係太忙 覺得自己都分唔到時間比你 所以唔想曬你時間?
傻女 唔好咁啦 係唔夠愛你就唔夠愛你
無左都唔需要可惜
你幫唔到佢分擔,你就係阻住佢架啦。講真,啲咩醫生,護士輪更制既職業點解會搵返自己果行既人就係因為大家都知點去適應對方既工作時間同作息。
淨係幫佢小忙入數做野呢啲唔夠嫁,仲要可以明白佢煩惱啲咩,需要啲咩心靈上支持。你做唔到只可以話你係佢最需要人幫既時候比唔到支持佢。
佢想要分手無非都係因為覺得自己太忙同埋知你唔係同佢一齊咁熱心做佢做既野,會覺得佢阻住你幸福怕哂你時間更或者就係你哂緊佢時間。
捱過呢十年佢間公司上左軌道自然一片光明,睇你忍唔忍到同埋幫唔幫到佢。不過觀乎你講到上年都係咁,似乎呢一年來你都唔知問題係邊到。

個男人幾識諗 抵讚
樓主你男友(ex)做咩生意?

咩生意就唔講啦

仲要埋自由

c
情趣 佢肯施捨時間係我身上先講啦

咩生意就唔講啦

仲要埋自由

c

就憑你諗嘢咁負面 點吸引佢呀 你至少都正面啲 積極啲呀
做生意已經夠煩 加埋你咁負面 比我都寧願自己一個
想幫你先講咁多
你幫唔到佢分擔,你就係阻住佢架啦。講真,啲咩醫生,護士輪更制既職業點解會搵返自己果行既人就係因為大家都知點去適應對方既工作時間同作息。
淨係幫佢小忙入數做野呢啲唔夠嫁,仲要可以明白佢煩惱啲咩,需要啲咩心靈上支持。你做唔到只可以話你係佢最需要人幫既時候比唔到支持佢。
佢想要分手無非都係因為覺得自己太忙同埋知你唔係同佢一齊咁熱心做佢做既野,會覺得佢阻住你幸福怕哂你時間更或者就係你哂緊佢時間。
捱過呢十年佢間公司上左軌道自然一片光明,睇你忍唔忍到同埋幫唔幫到佢。不過觀乎你講到上年都係咁,似乎呢一年來你都唔知問題係邊到。

我有去好熱心幫佢呀 但到某d 層面已經係我幫唔到佢
亦唔係佢industry expert 我唯有可以做聽佢訴苦 同埋係生活上幫佢打點

佢都唔願意去同我share 我好想同佢分擔

上年又係咁 係因為生意start up 壓力大 唔想花時間我身上
後尾上軌道 就冇事
今年再有新發展 又再loop

所以我唔明 點解有乜都係犧牲我
冇野叫唔想拍拖住

係得因爲唔愛 其實你好清楚 平時行為都會feel到

唔好自欺欺人

唉 想死
個男仔會唔會係太忙 覺得自己都分唔到時間比你 所以唔想曬你時間?

佢有用呢個方式講過
但佢自己都認自私
搵得多唔多先

我無考究呀
佢過到活咪得

咁你搵幾銀?

萬幾啦 我有想過唔做 去幫佢手
但有乜事 2個一齊棟係度就仆街啦
好簡單,大家諗既野唔同,人地已經不停進步緊,你就原地踏步,你有無諗過會進修下?增值下自己?唔係表面上淨係關心就得,思維都要同步。
利申:做生意 自己都想搵個一齊進步既人

咩生意就唔講啦

仲要埋自由

c

就憑你諗嘢咁負面 點吸引佢呀 你至少都正面啲 積極啲呀
做生意已經夠煩 加埋你咁負面 比我都寧願自己一個

我係佢面前表現到好正面架
自己放工就主動去幫佢做野
放假我去接佢 陪佢做野 做到食飯

我再努力d 去表現正面啦 多謝你呀
我覺得兩個人 情緒係大家互相影響
我好努力 但你老奉曬 或shut me out
我好無助
搵得多唔多先

我無考究呀
佢過到活咪得

咁你搵幾銀?

萬幾啦 我有想過唔做 去幫佢手
但有乜事 2個一齊棟係度就仆街啦

萬幾咁少,你幾歲

岩岩出來做野1年幾
分開一陣子先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞