事業為重唔想拍拖住

161 回覆
3 Like 10 Dislike
好簡單,大家諗既野唔同,人地已經不停進步緊,你就原地踏步,你有無諗過會進修下?增值下自己?唔係表面上淨係關心就得,思維都要同步。
利申:做生意 自己都想搵個一齊進步既人

我都好認同 我同佢傾 我去努力進修自己去助你一把之力好唔好
你不停進步緊 我原地踏步 你唔會嫌棄我?
佢仲同我講 我係要個老婆 我唔會嫌棄你 你做好自己就可以

我已經好努力去了解緊佢個industry架喇
但我大學個degree 個範疇 真係幫唔到佢
我都係事業心重既人 中意運用時間增值自己多過主動花精神搵伴侶
有女仔埋身 無咩感覺都唔想拖累佢而主動拒絕
總括而言 就係唔夠中意個女仔

c
情趣 佢肯施捨時間係我身上先講啦

就憑你諗嘢咁負面 點吸引佢呀 你至少都正面啲 積極啲呀
做生意已經夠煩 加埋你咁負面 比我都寧願自己一個

我係佢面前表現到好正面架
自己放工就主動去幫佢做野
放假我去接佢 陪佢做野 做到食飯

我再努力d 去表現正面啦 多謝你呀
我覺得兩個人 情緒係大家互相影響
我好努力 但你老奉曬 或shut me out
我好無助

或者咁講 你too focused on him
你不如放鬆下先
一黎佢又可以掛下你
二黎你又可以調整下自己
分開一陣子先

我知呀 都唔到我揀
我下個星期就Anniversary
我仲同佢本身話 知你忙唔要求d乜
揀左幾間餐廳 我仲話幫佢book

佢前幾日講分開 我仲以為佢講笑
因為佢成日同我講笑話鍾意左第2個

個晚佢同我講
佢鍾意自己一個
分開一陣子先

我知呀 都唔到我揀

個晚佢同我講
佢鍾意自己一個

我真係信佢想自己一個

c
情趣 佢肯施捨時間係我身上先講啦

就憑你諗嘢咁負面 點吸引佢呀 你至少都正面啲 積極啲呀
做生意已經夠煩 加埋你咁負面 比我都寧願自己一個

我係佢面前表現到好正面架
自己放工就主動去幫佢做野
放假我去接佢 陪佢做野 做到食飯

我再努力d 去表現正面啦 多謝你呀
我覺得兩個人 情緒係大家互相影響
我好努力 但你老奉曬 或shut me out
我好無助

或者咁講 你too focused on him
你不如放鬆下先
一黎佢又可以掛下你
二黎你又可以調整下自己

我地2個其實都去到談婚論嫁個階段架喇
霎時咁講 我真係呆撚左
唯有係咁啦 我朋友叫我唔係等 而係要慢慢放低

點捨得

淨係需要錢同自由?

只需要基本的衣食住行

有咩意義

尋找人生有咩意義
分開一陣子先

我知呀 都唔到我揀

個晚佢同我講
佢鍾意自己一個

我真係信佢想自己一個

我都信呀

所以我真係好傷心
因為你話有第3者 有人做錯事
你有野可以屌鬼 發泄
依家我真係唔知傷心好 定為佢驕傲好
分開一陣子先

我知呀 都唔到我揀

個晚佢同我講
佢鍾意自己一個

會唔會真係有第三者?
我都係事業心重既人 中意運用時間增值自己多過主動花精神搵伴侶

多謝你
佢同我講 假如人生要結婚個個一定係我

不過我依家真係唔想有感情生活
佢覺得分時間俾你係浪費左 情願花多啲時間係自己身上
有時候呢 咩事業為重呢啲就籍口黎架姐 呃到你又過到自己心理關口
佢說服到自己同你 同你分手都係逼不得已 係個有事業心既好男人
但最後佢有幾愛你 明眼人就知
利申 過來人 ex又係愛自己多過愛身邊所有人

多謝你

嗱 講真 如果佢真係事業有成既話 係荀盤黎 值得等
咁喺呢段時間入面 你都要不停進步 遇到個更愛佢咪走 遇唔到咪搵返佢

多謝你

嗱 講真 如果佢真係事業有成既話 係荀盤黎 值得等
咁喺呢段時間入面 你都要不停進步 遇到個更愛佢咪走 遇唔到咪搵返佢

我願意等 我真係好愛佢
我只怕佢一去無回頭
食厭左港女
佢覺得分時間俾你係浪費左 情願花多啲時間係自己身上
有時候呢 咩事業為重呢啲就籍口黎架姐 呃到你又過到自己心理關口
佢說服到自己同你 同你分手都係逼不得已 係個有事業心既好男人
但最後佢有幾愛你 明眼人就知
利申 過來人 ex又係愛自己多過愛身邊所有人

係呀 佢有時間晚晚打場winning架
我番office hour 12點訓教 佢4-5點先訓
我成晚都冇阻過佢

都唔夠自由
食厭左港女

我都希望我係港女 叫佢買野比我 發佢脾氣佢tum番我

係就好喇
大家做錯同一樣野

我做錯呢 因為佢壓力大 就可以發脾氣 我say sorry之後都要唔高興一晚收線
佢做錯呢 say左sorry 如果我都冇即時原諒佢 就係變左我要求多多
"都say撚左sorry 你仲想我點"

多謝你

佢似玩家喎

多謝你

佢似玩家喎

我真係知無
佢成個schedule我都好清楚
因為好多時約左邊個 要去邊 都係我提佢
我係想做佢秘書幫佢organize野

多謝你

佢似玩家喎

我真係知無

會唔會就係衰呢樣?仲搞到要分開
真係似有第三者
我估佢自己都唔好受 忙到另一半都無時間好好相處
自己都唔想拖累你先會咁樣下決定
唯一可以做既 就係比對方知道自己其實唔介意捱 大家真係可以坦誠相待 佢有唔開心你係可以聽 唔好自己收埋

比少少時間佢囉 真係愛你既 就算分開左會發現原來掛住你 到時再一齊

佢似玩家喎

我真係知無

會唔會就係衰呢樣?仲搞到要分開
真係似有第三者

佢成日同我講笑話假如鍾意左第二個點算
我話 係呀 你最好話我知添呀
你連打飛機都無時間 你有時間溝第二條女 我讚你叻!

仲有時間打winning 都話忙
有幾撚忙呀...發生咩事你自己都心照啦下話
我估佢自己都唔好受 忙到另一半都無時間好好相處
自己都唔想拖累你先會咁樣下決定
唯一可以做既 就係比對方知道自己其實唔介意捱 大家真係可以坦誠相待 佢有唔開心你係可以聽 唔好自己收埋

比少少時間佢囉 真係愛你既 就算分開左會發現原來掛住你 到時再一齊

我講左啦
以前做朋友個時 佢都肯同我分享心事
做左女朋友 就大男人主義 自己背上身
做咩啫

我話我想同甘共苦
唔係淨係共富貴 你畀我陪住你捱啦好無

佢一句 依家都唔係要捱
係我真係唔想有任何感情生活

屌你老母我做錯啲咩

我講左啦
以前做朋友個時 佢都肯同我分享心事
做左女朋友 就大男人主義 自己背上身
做咩啫

我話我想同甘共苦
唔係淨係共富貴 你畀我陪住你捱啦好無

佢一句 依家都唔係要捱
係我真係唔想有任何感情生活

屌你老母我做錯啲咩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞