點解令自己英文speaking流利d

139 回覆
239 Like 9 Dislike
有時講得太快錯左grammar用錯字就會卡一卡 有時突然諗唔到要點樣用英文表達一樣野又會卡左下
但成世人用開中文mindset好難改
對住黑鬼係咁講nigga nigga包你英文突飛猛進
一直有睇開鬼佬d youtube片同美劇 覺得主要都係幫到listening同個accent 睇嚟都係要講慢d 我講得好似機關槍
個屎眼會突飛猛進多d
直接用英文諗野
另外有個app叫VoiceTube 都幾好用
你嘅慢慢姐係點 好似pewdiepew果種語速?
你嘅慢慢姐係點 好似pewdiepew果種語速?
睇多啲英文AV
試下thank you
首先要學好d中文 打好個主題先
我唔睇佢d劇情架喎
對唔住 點樣*
我成日覺得學語言一定要搵老師教
同做運動一樣 邊個係唔洗人教 職業既都要人教啦
除非你本身有天份
自信
好撚多中年女人都好流利港式英文
british accent係正 但係由香港人講出嚟有一種說不出的怪異 香港好多勁人都係American accent
咁又係 真係成日錯pronunciation 但點都好過港式口音啦 見識過英文lv3班人d speaking 正宗香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞