耳鳴討論區

394 回覆
1 Like 0 Dislike
耳鳴無藥食
無hearing lost醫生理9得你

巴打我想知如果想check 鼻咽 大約幾錢?
耳鳴無藥食
無hearing lost醫生理9得你

巴打我想知如果想check 鼻咽 大約幾錢?

多數用鼻咽鏡,未計診症費,齋照一次都1000蚊鬆啲
早兩日開始有耳鳴
睇到呢個po覺得好灰 人生已完咁
話說6月頭耳仔真菌感染令到耳膜發炎..睇到第3個專科醫生先幫我吸左d污糟野出黎.我都唔記得醫生幫我吸完定吸之前已經有耳鳴既出現..吸完比左消炎同殺真菌藥水我滴1星期..其間試過滴到耳膜痛醫生就唔好叫我滴,再去覆診就話我已經好返晒。但耳鳴仲keep住有。
跟住惡夢開始...唔知係咪發我個人觸覺比較敏感..所以對我影響好大.嚴重失眠左成個幾月.睇左成十幾次醫生.入左2次醫院..做左好多檢查都無問題..聽力測試..耳道檢查.鼻咽內窺鏡...甚至頭部mir都做過...都無問題...至今已經5個幾月....

因為鳴到我嚴重失眠訓唔到教..睇埋精神科..
精神科個到就話我有焦慮症..可能耳仔出事個排令到我壓力好大太擔心..之後開左藥比我..但我一直都唔敢食..因為d人話食開精神科藥物就要keep住食..

每當係靜既環境,就會聽到好細聲既高頻長v聲..電流聲。仲會隨住精神狀態變大聲..由其訓前同訓醒...好似係個腦發出黎咁。已經嚴重影響到生活...
睇左3。4中醫話我腎虛脾胃虛..飲左藥都無乜改善....
真係好灰。好驚一世都係咁。。
有無巴絲打有同樣經歷。。
長期耳鳴高頻E.....咁,訓教靜晒時特別明顯,個人攰都特別明顯

師兄我同你一模一樣。晚晚都訓得好痛苦成半年。攪到個人好焦慮。想問師兄好返未。。
話說6月頭耳仔真菌感染令到耳膜發炎..睇到第3個專科醫生先幫我吸左d污糟野出黎.我都唔記得醫生幫我吸完定吸之前已經有耳鳴既出現..吸完比左消炎同殺真菌藥水我滴1星期..其間試過滴到耳膜痛醫生就唔好叫我滴,再去覆診就話我已經好返晒。但耳鳴仲keep住有。
跟住惡夢開始...唔知係咪發我個人觸覺比較敏感..所以對我影響好大.嚴重失眠左成個幾月.睇左成十幾次醫生.入左2次醫院..做左好多檢查都無問題..聽力測試..耳道檢查.鼻咽內窺鏡...甚至頭部mir都做過...都無問題...至今已經5個幾月....

因為鳴到我嚴重失眠訓唔到教..睇埋精神科..
精神科個到就話我有焦慮症..可能耳仔出事個排令到我壓力好大太擔心..之後開左藥比我..但我一直都唔敢食..因為d人話食開精神科藥物就要keep住食..

每當係靜既環境,就會聽到好細聲既高頻長v聲..電流聲。仲會隨住精神狀態變大聲..由其訓前同訓醒...好似係個腦發出黎咁。已經嚴重影響到生活...
睇左3。4中醫話我腎虛脾胃虛..飲左藥都無乜改善....
真係好灰。好驚一世都係咁。。
有無巴絲打有同樣經歷。。

我都有腦鳴、右耳耳鳴、右耳血管搏動性耳鳴、右耳脹、右眼眶脹等等
接近1年啦就
其實無咩可以搞到
或者你去試下針灸睇下點
唔好意思推舊post
想問樓主你邊度睇針灸
唔該晒
天水圍
不過最近又有番
介唔介意講天水圍邊度, 師父叫咩名
有friend有事, 佢想試下
唔該晒
前幾個月隻耳塞塞地,不過冇睇醫生,以為只係有耳屎。
之後到上星期冇啦啦耳鳴,同埋聽力得返2,3成。
去睇醫生話我聽覺神經受損同鬧我咁遲先睇
食左幾日藥都好似冇變化
想問好返機會係咪好低?
呢兩日冇啦啦右耳耳鳴 vv聲咁 準備訓果陣好覺 睇下醫生係咪穩陣d 好驚鼻咽癌
好奇怪,我d耳鳴感覺係個腦度釋放出來

我都係

你有無失眠啊?

日日訓到隻豬咁
但好易發夢

我耳鳴搞到我好難先訓到

陰功,用電風扇聲cover d耳鳴聲吧
24小時耳鳴
因為突發性失聰,至今已經耳鳴左半年
下半世人都會繼續單耳失聰兼耳鳴,唔會再感受到寧靜

#metoo

我近依日都係
岩岩訓醒好似無咁
過左幾分鐘就會聽返耳鳴聲

係咪有好轉先

Touchwood ok la
但飲完中藥,真係叫訓到教
未飲之前。真係眼光光到天亮

我琴晚都好好訓 加油巴打

巴打,你岩岩訓醒果時
聽唔聽到耳鳴嫁

聽唔到

我都係!
但過左幾分鐘,就會出現返

Me too

你幾多歲啊?

我18

你打丁打得多啊?

點知wo 以前每日一丁

同我以前差唔多
唔丁訓唔著

I know that feel

我都係

http://www1.k9webprotection.com/get-k9-web-protection-free
可以block曬咸網既software,裝完將個password 同recover email 比人保管

重可以在不入密碼嘅情況下blacklist D software filt 吾走既網,做到一見即block
我都係長v 我諗大概有八年都係咁

只要訓覺開下風扇 有d機械聲聽日就無咩事

同埋真係有耳鳴果時 按下拉下隻耳仔 都會舒服d
我都係咁 一起身好開心以為冇左 點知幾分鐘後又出現
巴打有冇check過
照左mri 內耳同腦 一切都正常
食咗耳水不平衡藥耳嗚已不影響日常溝通
真定假啊
早兩日訓醒左耳氣壓耳塞
係咁用力申鼻涕 申到左耳有d痛
之後無痛 反而夜晚有高音e耳鳴
用枕頭cum住會大聲咗

今日睇完政府普通科 比咗支橄欖油滴耳
滴完大聲咗
腸胃都差咗
好易谷住谷住
醫生點講 話耳咽管塞左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞