耳鳴討論區

394 回覆
1 Like 0 Dislike
我差唔多一年前感冒搭飛機,降落果陣耳勁痛。落機之後左耳聽野勁細聲,右耳過左陣正常返。不過到旅行中途隻左耳就好返少少。

之後返到香港睇醫生話耳膜凹左,食左藥同做鍊鼻谷氣,情況係有好轉,之後再睇一次個醫生話我隻耳已經好返,但仲有鼻敏感。自從果次之後到依家都唔覺得有完全好返哂,每朝起身都係有小小鼻水同喉嚨有小小痰。

其實都過左好耐,我成日都諗係咪因爲我隻耳仲未完全好返,所以斷唔到鼻敏感?同埋唔知係咪我錯覺,會覺得左耳聽野係細聲過右耳小小。有冇巴打可以比建議我,洗唔洗睇多次醫生或者有冇醫生介紹
我差唔多一年前感冒搭飛機,降落果陣耳勁痛。落機之後左耳聽野勁細聲,右耳過左陣正常返。不過到旅行中途隻左耳就好返少少。

之後返到香港睇醫生話耳膜凹左,食左藥同做鍊鼻谷氣,情況係有好轉,之後再睇一次個醫生話我隻耳已經好返,但仲有鼻敏感。自從果次之後到依家都唔覺得有完全好返哂,每朝起身都係有小小鼻水同喉嚨有小小痰。

其實都過左好耐,我成日都諗係咪因爲我隻耳仲未完全好返,所以斷唔到鼻敏感?同埋唔知係咪我錯覺,會覺得左耳聽野係細聲過右耳小小。有冇巴打可以比建議我,洗唔洗睇多次醫生或者有冇醫生介紹

鏈鼻谷氣會上引

鏈鼻谷氣會上引

巴打,你今日有無好d

鏈鼻谷氣會上引

巴打,你今日有無好d

好似好番一半

鏈鼻谷氣會上引

巴打,你今日有無好d

好似好番一半

你就好
會唔會再針多次啊你?
岩岩拔完罐同針灸完 番去睇下有無效

巴打,佢有無話睇幾多次先好

暫時睇完
番左屋企入左房 好似細聲左
佢話睇人 一次成兩舊水

2舊水都貴?

鏈鼻谷氣會上引

巴打,你今日有無好d

好似好番一半

你就好
會唔會再針多次啊你?

要等放工番屋企先答實到好番幾多
次次訓完都好似無哂事咁

鏈鼻谷氣會上引

巴打,你今日有無好d

好似好番一半

你就好
會唔會再針多次啊你?

次次訓完都好似無哂事咁

我近依日都係
岩岩訓醒好似無咁
過左幾分鐘就會聽返耳鳴聲

鏈鼻谷氣會上引

巴打,你今日有無好d

好似好番一半

你就好
會唔會再針多次啊你?

次次訓完都好似無哂事咁

我近依日都係
岩岩訓醒好似無咁

係咪有好轉先

鏈鼻谷氣會上引

巴打,你今日有無好d

好似好番一半

你就好
會唔會再針多次啊你?

次次訓完都好似無哂事咁

我近依日都係
岩岩訓醒好似無咁

係咪有好轉先

Touchwood ok la
但飲完中藥,真係叫訓到教
未飲之前。真係眼光光到天亮

巴打,你今日有無好d

好似好番一半

你就好
會唔會再針多次啊你?

次次訓完都好似無哂事咁

我近依日都係
岩岩訓醒好似無咁

係咪有好轉先

我琴晚都好好訓 加油巴打
有冇巴絲救我

之前睇演唱會

離場後兩小時突然耳鳴,左耳vv聲,同埋聽到稍大的聲響都會覺得難受,持續左一年 ,仲愈來愈大聲。

睇過耳鼻科,針灸冇用

同埋我左邊智慧齒生歪左 ,關唔關事,咬合牙關會更大聲,你地會唔會咁?

你應該又係神經個隻問題

好似好番一半

你就好
會唔會再針多次啊你?

次次訓完都好似無哂事咁

我近依日都係
岩岩訓醒好似無咁

係咪有好轉先

你都係啊
我諗中醫要慢d好

好似好番一半

你就好
會唔會再針多次啊你?

次次訓完都好似無哂事咁

我近依日都係
岩岩訓醒好似無咁

係咪有好轉先

巴打,你岩岩訓醒果時
聽唔聽到耳鳴嫁
我三年前右耳試過突發耳鳴,初時近乎聽唔到野咁濟,睇完耳鼻喉好返好多,但都重係耳鳴,影響到我一邊耳既聽力,到而家都重有,個種耳鳴係無間斷既耳鳴 有冇巴打話我知我可以點,而家一去到嘈少少既環境,有人係我右耳講野我就會聽得唔清楚

我都係咁呀 我係半年前既事 做哂治療醫生都話救唔返啦
24小時耳鳴
因為突發性失聰,至今已經耳鳴左半年
下半世人都會繼續單耳失聰兼耳鳴,唔會再感受到寧靜

點解會咁既?

醫生都話無明確因素 係屋企坐坐下就突然咁
20歲都未夠

巴打我都係咁,我突發性耳鳴後耳鳴左3年,發病個時我得17歲,驚到喊左出黎

咦我啱啱回完你先見到 你係3年後突然好返?我都係得19歲 每次入院打針入耳真係驚到痴線 但又無乜點喊過
24小時耳鳴
因為突發性失聰,至今已經耳鳴左半年
下半世人都會繼續單耳失聰兼耳鳴,唔會再感受到寧靜

點解會咁既?

20歲都未夠

巴打我都係咁,我突發性耳鳴後耳鳴左3年,發病個時我得17歲,驚到喊左出黎

有無試下戴助聽器,同埋你地聽力測試幾多分貝?

我做完治療有好返啲,但都係要8十幾分貝先聽到 姐係就算塞耳筒聽歌都唔會聽到

點解會咁既?

20歲都未夠

有無試下戴助聽器,同埋你地聽力測試幾多分貝?

測過,唔識睇張圖,冇戴助聽器,因為唔想

個D 圓圈交叉係咩數字上面?
我諗緊係咪因為聽唔到野,所以個隻耳有耳嗚
好似平時D人去到無聲既環境都會有耳嗚
因為屋企人又係單耳失聽有耳嗚

應該係話有耳鳴,耳鳴聲遮左我部分既聽力,份report 我搵唔返

耳鳴同失聰好似係兩樣野嚟,耳鳴係關個腦事

你就好
會唔會再針多次啊你?

次次訓完都好似無哂事咁

我近依日都係
岩岩訓醒好似無咁

係咪有好轉先

巴打,你岩岩訓醒果時
聽唔聽到耳鳴嫁

聽唔到

次次訓完都好似無哂事咁

我近依日都係
岩岩訓醒好似無咁

係咪有好轉先

巴打,你岩岩訓醒果時
聽唔聽到耳鳴嫁

聽唔到

我都係!
但過左幾分鐘,就會出現返
我上個聖誕節開始到依家都有耳鳴
醫生話無乜野事
平時生活都聽吾到既 但一到寧靜既時候。。。。

依到個個都係咁

仲有冇得救 戒丁2個禮拜 都無好轉

你係感冒引起定點
單耳?

我無感冒
雙耳

醫生話我個腎虛

你幾多歲啊?

我18

依到個個都係咁

仲有冇得救 戒丁2個禮拜 都無好轉

你係感冒引起定點
單耳?

我無感冒
雙耳

醫生話我個腎虛

你幾多歲啊?

我18

你打丁打得多啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞