耳鳴討論區

394 回覆
1 Like 0 Dislike

依到個個都係咁

仲有冇得救 戒丁2個禮拜 都無好轉

你係感冒引起定點
單耳?

我無感冒
雙耳

醫生話我個腎虛

你幾多歲啊?

我18

你打丁打得多啊?

點知wo 以前每日一丁
24小時耳鳴
因為突發性失聰,至今已經耳鳴左半年
下半世人都會繼續單耳失聰兼耳鳴,唔會再感受到寧靜

點解會咁既?

醫生都話無明確因素 係屋企坐坐下就突然咁
20歲都未夠

巴打我都係咁,我突發性耳鳴後耳鳴左3年,發病個時我得17歲,驚到喊左出黎

咦我啱啱回完你先見到 你係3年後突然好返?我都係得19歲 每次入院打針入耳真係驚到痴線 但又無乜點喊過

我今年20歲,重未好返,但我如果戴耳塞聽歌係聽到既,至少會知聽緊咩歌 但歌詞一定聽得唔清楚

其實我都仲有個幾星期就20歲 你做左啲咩嚟令佢有改善?我就算將個耳筒教到最大聲,左耳都只係聽到沙沙聲
已經有耳鳴好多年
但又唔大聲 所以就冇睇醫生

你係感冒引起定點
單耳?

我無感冒
雙耳

醫生話我個腎虛

你幾多歲啊?

我18

你打丁打得多啊?

點知wo 以前每日一丁

同我以前差唔多
唔丁訓唔著

你係感冒引起定點
單耳?

我無感冒
雙耳

醫生話我個腎虛

你幾多歲啊?

我18

你打丁打得多啊?

點知wo 以前每日一丁

同我以前差唔多
唔丁訓唔著

I know that feel

醫生話我個腎虛

你幾多歲啊?

我18

你打丁打得多啊?

點知wo 以前每日一丁

同我以前差唔多
唔丁訓唔著

I know that feel

我都係

點解會咁既?

20歲都未夠

巴打我都係咁,我突發性耳鳴後耳鳴左3年,發病個時我得17歲,驚到喊左出黎

咦我啱啱回完你先見到 你係3年後突然好返?我都係得19歲 每次入院打針入耳真係驚到痴線 但又無乜點喊過

我今年20歲,重未好返,但我如果戴耳塞聽歌係聽到既,至少會知聽緊咩歌 但歌詞一定聽得唔清楚

其實我都仲有個幾星期就20歲 你做左啲咩嚟令佢有改善?我就算將個耳筒教到最大聲,左耳都只係聽到沙沙聲

病發個時係夜晚,跟住第二日晏晝去睇耳鼻喉,食左一星期類固醇,醫生話之後注意生活作息等佢慢慢好,但等左好耐都未好返,食完類固醇個一排係好左好多既,我覺得針灸可能有d 用既,但一針就起碼要針成個月囉。
祝早日康復

要針咁耐

20歲都未夠

病發個時係夜晚,跟住第二日晏晝去睇耳鼻喉,食左一星期類固醇,醫生話之後注意生活作息等佢慢慢好,但等左好耐都未好返,食完類固醇個一排係好左好多既,我覺得針灸可能有d 用既,但一針就起碼要針成個月囉。
祝早日康復

要針咁耐

差不多啦

點解會咁既?

20歲都未夠

祝早日康復

我食完一個星期類固醇都無好轉已經即刻安排我入院 打啲類固醇入耳 針灸痛唔痛?耳鳴會改善?定聽力都會改善到?幾耐去針一次?

20歲都未夠

祝早日康復

我食完一個星期類固醇都無好轉已經即刻安排我入院 打啲類固醇入耳 針灸痛唔痛?耳鳴會改善?定聽力都會改善到?幾耐去針一次?

巴打,咁醫生依家點樣幫你啊?
耳嗚冇得醫(暫時黎講),耐左你自然冇感覺。

我小學定中學開始有,聽力冇問題,但有耳嗚既人要小心保護聽覺,唔好因為耳嗚聽歌果d較勁大聲,當你聽覺愈差,耳嗚聲就愈聽清楚。

祝早日康復

其實我絲嚟 醫生話既然做哂咁多野都無好轉,而且已經等左咁耐,一切都已成定局,叫我唔好有咩期望會好返

祝早日康復

其實我絲嚟 醫生話既然做哂咁多野都無好轉,而且已經等左咁耐,一切都已成定局,叫我唔好有咩期望會好返

其實可唔可以揾其他耳鼻喉科醫生睇睇?
番黎報告番
針灸同拔罐之後既第二日
基本上耳鳴無哂咁濟
係要手指塞哂兩邊耳lon先有小小聲
番黎報告番
針灸同拔罐之後既第二日
基本上耳鳴無哂咁濟
係要手指塞哂兩邊耳lon先有小小聲

巴打,你係邊度針灸同拔罐?幾錢

天水圍
真係求救
無啦啦前日
沖完涼,隻左耳開始耳鳴
唔係入水
小弟從來都未試過
唔知咩事
真係求救
無啦啦前日
沖完涼,隻左耳開始耳鳴
唔係入水
小弟從來都未試過
唔知咩事

長Vvvvvvvvv?
咁多人有 沖完涼既考慮下洗左耳先
真係求救
無啦啦前日
沖完涼,隻左耳開始耳鳴
唔係入水
小弟從來都未試過
唔知咩事

長Vvvvvvvvv?

嘈既地方同普通地方唔覺
但係屋企靜少少就長v

唔知咩事
又叫人睇巫醫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞