台狗:香港人爲什麼那麼討厭

499 回覆
1114 Like 120 Dislike
台灣都支那?
敵人的敵人都係老友
幾個月講一次都改變唔到
憎唔憎臺灣都好
你哋都係比樓主撚狗
特登搵返個四月既post貼過嚟
咩居心自己諗
樓豬想撚狗
反台想發洩怨氣
各取所需
係班崇台撚唔知做乜啫😂
係啊, 傻仔
香港97後已經係淪陷區
中華民國法理上係敵對地區黎

請問你有咩辦法唔拎番主權而促進度香港台灣合作???
而家香港係連作獨立個體合作資格都無
再講你係度打飛機就可以抗共?
令到特區政府反共?
而家特區係支持共產黨渣, 傻仔
其實點解要憎黎憎去
好無謂
唔鐘意咪算囉
不過有時候香港人真係好冇禮貌
人地黎玩講句普通話即刻變面又西又語氣差
btw 每個地方都有毒瘤 無謂放大黎睇

利申:其實ptt好多廢老 年青既台灣人比較會用dcard
不過有時候都有多垃圾言論 俗稱低能卡
同兒登一樣啊

不過其實dcard好多人分享去香港玩好開心
成日屈鳩人點諗點諗,自大自卑、唔自知、少少野要搶風頭
廣東話垃圾
分清楚台灣從來無自己主權,有台灣主權果個叫中華民國,唔好叫錯
吓,識好多台灣人都話港台係兄弟之交
帽事既
引用:

推 yorkyoung: 廣東話聽起來就很煩04/07 21:10

難聽得過「胡語」!

「胡語」直情刺耳!
又係呢句

咁你係地圖上面指台灣同指中華民國,會唔會係唔同地方?
又唔見新加坡人會踏香港人?明明大家咁多年競爭對手,人地新加坡係望高一級

反而你地啲連登仔係要同比自已低一班既城市比踏黎踏去, 咩邏輯
台灣好多野都好過香港

如果家人朋友係個邊,唔介意移民
支持支那收返台灣
正式做支那狗
睇下仲會唔會叫中國香港叫得咁開心
台狗?
人唔笑狗都吠啦
即使唔統一,今時今日都係架啦
唔好同我講以為改口叫台灣,中華民國就唔係中國呀
當人未讀過歷史咩 ROChina
鬼島台狗諗咩都擺上黎 唔好放埋非洲部落族群對香港有咩睇法上黎?
香港人唔該放眼細界,咪將啲微不足道既事上心,係得啲細路腦部未發育成日打機先會同台狗勞氣
有冇人放返依個POST去台灣論壇引戰
即係但凡有「支那」二字,都係衰格囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞