台狗:香港人爲什麼那麼討厭

499 回覆
1114 Like 120 Dislike
呢句岩聽
台港本來就唔係一體
從來唔存在敵對或同盟
大家互相係友好,因為大家都視為被中共迫害的命運共同體
有幾個正常人
連登有分別咩
Overgeneralisation 因為果個論壇幾個傻鳩踩下港就話台灣人反港 好心你唔好咁痴線啦
呢啲壇既人根本都小眾黎
連登仔都只係香港既一少群人
你唔係以為佢地幾個傻鳩代表曬台灣人呀?
有網絡打手份工係挑起族群之間既分化歧視,耳聽七份假,眼見未為真
呢年突然好多人係度鬧台灣

簡單啲嚟講即係係中國化=生癌
大家要記住台灣屬於中國一部分啊
不過高登成班傻系咁支持台獨真係令人好寒心
屌少兩句又開始開工散佈仇恨
係丫,用支那官方角度睇咪就係,

寒心就食救心啦寒心
咩地方都有垃圾啦
人地仇你,地就專登去晒台灣各大論壇睇人仇你。會唔會on9左d
老老實實
香港人去旅行真係好撚嘈
由其是一大班人 班友好似去ocamp咁嘈

btw 聽過00後崇支 但真係無聽過人會崇台
似曾相識
兒登仔出盡奶力撐台狗
走去google搵都唔叫專登
貼上連登又點
香港最大forum都代表唔到香港人啦
睇呢啲咁整體既野會剩係睇social media呢d主動表態既出位言論就作結論?我未見過一個有說服力/正式既統計會用咁白痴既方法去以偏概全
大把人無用呢啲野或唔會用黎表態/未表態
仲有論壇一向都係充斥住批評架啦 好少人特登出post讚一樣野 尤其係民族 多數都係出post批評 仲好意思用social media/forum既呢啲post 作reference
好心你就唔好用班憤青黎代表曬整體人啦
台灣人唔係寫台灣做臺灣嘅咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞