台狗:香港人爲什麼那麼討厭

499 回覆
1114 Like 120 Dislike
快啲移民去做繁體支那人啦你
正體支那人
唔好搞分化啦
仆街五毛

岩岩去完台灣
台灣人好鐘意香港人 勁憎大陸人
電視節目係咁話中國係惡魔
好正
係連登睇PTT post 同讀港大睇中大學生會公告 一樣咁on9
又分化港台
唔敢post原文出黎?

作者bourne5566 (B)
看板Gossiping
標題[問卦] 香港人爲什麼那麼討厭
時間Sat Apr  7 21:09:44 2018

就是啊

阿肥我剛剛搭淡水線阿

從石牌上車 後來劍潭站上來一群人

其中有一個媽媽背小孩 我就想讓位給他

說時遲 那時快 一個死港仔就一屁股坐下

我說是要讓給那位女士坐的 他還裝聽不懂

一直跟他朋友用他媽的廣東話大聲聊天

還講台灣南部如何如何

害阿肥我新仇舊恨全部一次湧現

打從心底覺得部分中國人品性還比港仔好

啾竟 港仔爲什麼這麼討厭ㄋ
u迷u卦卦?

港仔衰先 事實上大把香港人就係咁撚仆街
Ppt = 兒登
班傻西繼續奶台狗條撚啦
部份香港人嘴臉係幾乞人憎嘅老實講
咪撚再幫台狗啦
DQ事件 港鐵工程造假 明日大嶼用盡庫防錢 咁多件事 香港人都忍到
比你講兩句 算得係咩? 香港人咁忍得 忍左佢算啦 係唔係?
台灣人 who cares? and 樓主都好撚得閒下喎 返咩工?
五毛又嚟玩分化
堆留言一面倒
5毛做野太明顯喇,邊個最怕周圍地區團結,邊個最鐘意搞分化,心照啦
台狗好撚叻咩
ptt成班2,30歲成隻小學雞係到吠
仲廢過連登仔
講得冇錯喎,港豬係垃撚垃食玩訓,佢地講得冇錯
你都錯撚左重點啦
我同你講緊香港人出國出門係討人厭
你自己覺得係咪先
你唔同意咪反駁我囉

你係度拉埋台灣人落水有乜意思
其身不正何以正人?
五毛分化撚
無所謂啦 使咩分咁仔細 台灣咪又係繁體支那人 我們都是支那一家人
分咩化?
分化嘅前提係你同佢係一體先有得分
本身大家都唔同,本來就係分,仲點分化?
咁你咪另外開個post講囉
我呢個post主要講台狗自大黑人憎
脫歐英國可能會有影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞