痴線佬冇貨叫春區 RTX2070/80/80Ti暨UWQHD100/UHD144 (7)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我pre 果啲係xc 呀 not black
無保咪rma 一樣
base clock低 上2100要+195以上但唔stable
furmark十秒彈又試過 15-16分鐘無事又試過
而家都係gpu clock +165 memory clock+700
係2025-2040咁跳
油二上網落單幾時CONFIRM?
我驚我CPU到油二D貨仲未到
+165 先 2025-2040?

但我 +70 已經 2040-2055

120% power limit 100% voltage allow
你果兩張係唔係ultra黎 但係都唔會差咁遠
power limit 112%
我想剩係furmark 唔夠,我試過furmark 燒2個鐘冇降頻冇事
跟住行兩次3d mark 彈左
XC gaming 同 XC Ultra gaming 一樣

唯一唔同係我上左水溫度低過你

你 112% power limit 你睇 HW monitor 有冇 limit 左?試 120%
同埋唔好用 Furturw mark 試
用咩試...?
果度睇110%
拉到最盡得112%
開 game 試,你部機唔係買黎為跑分掛?
你未 update BIOS,update 左先有 130% power limit
我諗到解決方法啦
張卡走唔到我就下轉換機用MSI GODLIKE板
賣到又轉到ROG就換ROG板
GAME入面D benchmark?
返去試下
day巴用咩game試
nvidia boost 4.0 越低溫會自動超越多 會唔會關依個事?
係,上次哂左我兩個鐘都係衰左
直接連跑三次3dmark 仲快試到
pubg燒卡個效果同furmark有得揮
直接 game play,唔一定要 benchmark
Furmark 主要試溫度
我玩 Assassin's Creed Odyssey 一路玩,一路睇返 monitor d graphic 紀錄,你就睇到行緊幾多
我認同

我都係喪超furmark 無事

Time spy 一開就彈

甩用furmark 係最快full load gpu 檢查溫度用
https://www.newegg.com/global/hk-en/Product/Product.aspx?Item=N82E16814487413&ignorebbr=1

新蛋張 EVGA 2070 有貨, 加到入購物車, 但最後係無得 Checkout ???
想落左單食埋佢個400蚊禮品卡
唔送香港呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞