痴線佬冇貨叫春區 RTX2070/80/80Ti暨UWQHD100/UHD144 (7)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我個張乜都唔洗搞 行到1950
EVGA UPDATE BIOS 130% 實質gaming可以BOOST到上幾多?
你有機會買到STRIX oc先再講揀邊張啦
我 EVGA 120% power limit 自己上 2010
未試摸頂,SLI 下難超 d 我只試過 core +100 同 memory +800

power limit 130% 封左頂,應該仲可以上,但要硬改卡
一針見血
我諗緊我個張極限係幾多 想請教下點搞power limit
就咁拉條 bar 之麻 用邊個 software 超隨你自己喜好
有冇咩建議 我垃圾x99裝唔到msi自家個gaming app
我 EVGA card 用返 EVGA X1 超
130% +100 ON GAME上2010?

咁gpuz睇係幾多BOOST
我應該msi afterburner ?
係呀 , 佢有得拉limit

岩岩參考左
長行穩陣OC 我諗都係CORE +70-90 MEM 300~400 要試摸頂先岩岩再加
我估上面張圖應該係safe limit
peak core頂位應該要上自組水先可以禁實係PEAK位, 風冷通常都-50跳黎跳去

1080TI 風冷係咁.. 2050 係PEAK 通常2012/2038/2050跳黎跳去

冇試過玩 game 130% power limit,上面係就咁 120% power limit 加 100% voltage allow,冇搞過 core 同 memory

130% power limit 張卡會有 coil whine,我估張張都會有,始終係公版黎
但100% fan speed真係好鳩嘈
所以咪話要摸頂PEAK長行一定要玩水

一般風冷長穩OC PEAK頂-50 ~ -60就差唔多
姐係2040-2100
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞