痴線佬冇貨叫春區 RTX2070/80/80Ti暨UWQHD100/UHD144 (7)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
大約.. 等我D卡到左右玩下先, SET到佢GAMING 2050我諗就差唔多,
我諗暫時咁睇同1080Ti一樣 , 我朋友sli 1080ti 上水係2100穩打機

以我宜家張卡為例, core無論推到 +70~+100 佢都係boost peak 2012~2050咁 (110就唔得了會彈3D MARK OR 藍畫面)

果面板OC SETTING 上CORE +-20既差距真係唔洗咁戒懷
120 max?
120係, 再上要硬改

EVGA 有出BIOS 推上130

供電多d應該peak上限高d / 穩d唔會咁跳動. 我估
我張卡本身8+8+6 會唔會供電唔洗咁高
唔關事, 係張卡bios限左推幾多電 120%係張張卡都一樣, 其他就體質問題
好 我陣間test下 test完話你知
ZOTAC GAMING GEFORCE® RTX 2080 AMP 8GB GDDR6
EVGA GeForce RTX 2080 XC GAMING
EVGA GeForce RTX 2080 XC ULTRA GAMING

3張邊個效能好
我見EVGA 一張厚D一張薄
ultra gaming,再好啲就ftw3
其實係點分
正係識睇MHz Boost Clock
基本上都係咁, 但你可以再超上去自已
用佢間廠D程式禁個制 ?
岩岩試 core +70 mem +500,120% power limit,玩 ACO core max 2055,mem 7500,GPU temp 53c max
基本d卡裝返廠d程式, 你唔理佢唔係特別自已玩超頻既話佢預設有幾個oc setting for你張卡一禁就去到果個oc setting

你之前問一張卡有幾個版本有咩分別呢, 就係d廠會試下粒core去到咩體質就分d core做果個版本既卡.. 姐係你買貴d 既超頻版就包保你一定上到勁d既oc (咁當都有例子係你唔洗買咁勁既版本既卡都可以超到去貴版既卡既級數, 依個就睇你彩數)

同埋貴d版本既卡個散熱器都勁少少
再推下+100 ~ +110
又唔係跑分,gaming 推咁盡快唔到 2-3 fps,夠就好

嗚呀 美蛋條evga nvlink 4slot 岩岩過到數啦

今朝8點返貨一條比我買到
一開furmark 白畫面
唔該巴打 好詳細
姐係買卡都要睇彩數
100?
你要超咪睇彩數囉 預設唔洗彩數
我原來唔記得拉MEM CLOCK

唔知有冇set錯 行左30秒畫面停左
太勁啦2115, 過左火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞