有冇人一樣冇曬慾望

338 回覆
930 Like 17 Dislike
唔係冇晒慾望 係滿足唔到唯有放棄姐
我夠想日日去旅行 屌model
唔耆望咁多 唔駛返工放工 迫地鐵 個人心情都好撚多啦
樓主我同你一樣
每日咩都唔想做,唔知做完啲野為咩
唔明點解人要生存,咩都唔想理,唔想追求
有時諗如果可以直頭消失,將我從所有人既記憶中抹去,好似從來都冇存在過咁
咁會幾好,船過水無痕,鳥飛空無跡
冇咩問題 留係度都係返工放工
份糧用左黎搭車食飯又冇晒 每日就係咁loop
點算 我同樓主嘅狀態完全一樣
仲要開心大笑嗰陣覺得自己好似旁觀者咁睇住自己
見到有人話咁樣好易自殺 驚左
大家不停叫自己努力
叫自己唔好發棄曾經既夢想
叫自己未來要點對自己好
不停叫自己比心機
講就容易
做果個又唔係佢
其實覺得好困擾
佢地根本唔明
好想咁 維一留戀就係仲有人在乎自己
反而唔覺得死有咩好驚
最驚死咗之後屋企人同最親密既人 朋友比自己影響再變咗第二個自己
自己係咁姐都想佢地開開心心
真 已經完全唔介意 佢地開心就好 反正都唔會影響到我 我仲會一齊笑自己
講真果句 完全唔想
旅行去咗都想留酒店
屌Model?佢比反錢我我都唔會肯
愛人會肯既
對我黎講
錢根本唔重要
生存到就算
的確唔係個個理解到
以前我都唔覺得我會變成咁
有小小想同愛人既
不過我寧願可以長眠

可以睇下我個post
我每日都好辛苦 曾自殺未遂既柒頭
每日對住關心我既人 帶住正常既面具
心入面太痛 失去左太多野 包括健康
到目前 同你情況一樣 咩都唔想去 想自己消失
好想意外死
個種空虛感覺好似冇野可以填滿
唯一享受食重安眠藥帶黎既短暫意識消失
個種空虛感⋯⋯⋯⋯
唔識形容 我一停食藥 而家50個鐘都未訓 但我仲係好精神 可能個腦已經除左用藥物強制熄機
我岩先放工 睇到d大媽耍太極 睇到d人趕番工 睇到d人仲係到搬緊野
究竟人既生存意義係咩 冇哂動力同埋希望
日日好似機械人咁
個心由愛 開心 變恨 悲傷 最後演變到而家哩種空虛
乜都唔想做 鳩行 番工 睇連登
去搵student support centre,通常有註校counsellor,唔收錢
有無解決方法?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞