發唔發覺揸咗 3至 4 年車嘅人先最危險

171 回覆
430 Like 21 Dislike
個個以為自己手車好撚掂
如果唔限50,鑽石山出黎既車好難cut返去觀塘或九龍灣方向
渣左兩年,啱啱炒完車。

上面嘅階段都經歷過, 學咗踭趾半年。

前排冇心情,踩得太快,過灣推頭炒左…

建議大家心情唔好都唔好渣快車,珍惜生命。
炒過就知駕駛記錄嘅重要性, 利申過來人...
第1至第2年:成日凝住人地想同自己鬥快,但始終搵唔到最適合既路線
香港可能快極都係十分鐘
外國就真係唔止
一晚揸400公里。揸100同150就差一個鐘
外國唔同啦,揸得慢仲危險,香港就算上公路,推兩推又到路,長啲嘅直路都係兩腳就到燈位 呢頭俾人擒完,果頭平排等燈,幾尷尬
屌你揸車唔撚洗錢呀?
又要搵地方泊,又唔飲得酒
我最威,揸車十年從來未超過速
成日坐人地車訓咗覺得唔好意思
好似當人司機咁
但有啲真係揸得好定好舒服
一個唔小心就訓撚着咗
120真係太慢,相機都唔影你
咁大條直路用1500仔揸到130~140都唔覺啦
就算開得幾快都好
Keep left, unless overtaking

靠左啦DLLM
真呀,我140快線爬完中線頭
後鏡見到有車標緊上黎都起碼160up
都即刻匿番入一條線
廢撚事阻到人
cls你都夠膽挑機
你真係cls
唔好睇佢斯斯文文,最cheap果部都3500cc起跳
話講未完今朝七點窩打老道上橋落公主道cut完線後面大霸比油貼我屎忽
佢抽左想過左點知食box
紅隧見翻佢又差入錯autotoll

揸呢款車d人真係
真心....依度有無人停車場會跟牌行 5 km/h / 8 km/h?
大英祖國就真係可以 keep left unless overtaking
香港成日都有巴士大貨車慢線行 70 好多時都入唔到
中快線又有班人勁慢咁行....搞到拉哂龍咁

行西沙路又有人全程行 30 拉龍...
為人為己...自己行得慢就入避車處俾人行先啦
行西沙45-50 後車都好似跟到好貼
真心唔知入唔入讓車處好
有次讓完車出番嚟前面車啲應該70-80咁走哂完全無哂尾燈
落場先會飛
今日吐公4線都80
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞