發唔發覺揸咗 3至 4 年車嘅人先最危險

171 回覆
430 Like 21 Dislike
黃大仙落觀塘
落咗九龍灣橋之後牛頭角一段70變50
但由於喺快線
保持喺50又好似俾人推或從左邊扒頭
唔知點好
你好叻喎,甩咗半年牌就知咩料呀?
你有無試過俾人長推?你dup佢照推呀,我唔放佢,係咪要停係路中心等佢過咗先好揸呀?
我而家係uk揸咪又係守法忍讓,你估下下踩到盡好玩呀
啲車神仲攞上黎威
最緊要係人地冇事
唔好影響到人 話知你斷手斷腳
第一次炒車確實係拿牌兩三年之後既事
成架車失控跣到去對面線既路邊
炒完個人仲生勾勾
即刻同自己講我以後唔敢啦

所以而家一直安份守己唔超速
又唔係咁講,試過俾貨van佬推,前後左右都有車頂住 好大壓力
就好似行街嗰陣有個人貼住你背脊行
我拎完p牌一個月唔夠就出事

好彩既係慢車跟車太貼停唔切
點左前面架車個屎忽一下
最後個司機話架車無事 唔洗賠
嚇到我賴屎
想像唔到係highway發生我仲有無命

自此之後唔止唔跟到咁貼 車速都無超
加速再轉線囉
我渣左六年車 呢三年日日渣
未試過話有人會追住黎推
行街人地撞你最多講句sorry,揸車人地撞你有錢收呀嘛,而且唔通有人貼住你行就無端端跑咩,多數人都係停低轉身屌佢老母大㗎啦
利申部車五勞七傷,想收錢整車好耐
我唔係叻
而係我唔明佢影響到你咩姐
見到人跟貼自己
我會揀一係等佢轉線 一係自己轉 比佢過先
睇到你第一句 我就寧願自己乜料都唔知啦
你冇事冇幹brake都可以告不小心駕駛
扣分罰錢
改進駕駛個阿sir講
我fd 坐我26車尾成撚日瞓覺,心諗有無咁好瞓
26都訓到
我有尾箱,佢又真係好放心咁瞓
我驚佢扶唔穩跌落車多過佢驚我炒車
冇炒過既個個都以為手車好掂架啦
根本俾人推,你打燈讓返條快線出嚟就無人搞你
你無阻住人,人地得鳩閒搞鳩你咩
On9

真係未聽過咁樣比人告老不

除非你行緊100突然踩停架車 都未必入到你

何況你比人推印brake嚇鳩佢
左線行6x都比人推 明明右線無車
青山公路葵涌段
到出事個陣喊都無謂
根本好多人揸車唔炒獲甘既都唔撚識生性
利申自己以前就係咁 仲要係揸電單車炒撚到住左半年院
揸車緊係要慢慢揸, 唔係d人點睇到我架靚車

揸車緊係要慢慢揸, 唔係邊夠時間慢慢抽d女女水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞