吸引力法則

121 回覆
62 Like 21 Dislike
我正努力,希望在12月中完成,好讓大家有個開心的聖誕節假期。同埋我也是個普通人,一樣要勤力工作糊口呢,至少都要保住條命,唔好餓死先啦。
已經集齊一套
睇晒未?
曾經玩過幾年吸引力法則
真係心想事成

但有啲野真係要還 就好似借左未來嘅力量
男朋友之前都話見我係咁心想事成 好好運 都話好擔心話係咪會用埋未來嘅運氣
當你咁諗…就會真係咁
睇曬
要保持樂觀正面嘅心態 多謝提點
睇嚟係你份人好好 即刻就回應你
因為你無做自己嘅本份,每個物種生存喺依個星球,其使命都係推動依個星球嘅成長。
假如你是希望獲得金錢,那麼你應該要去思考並實行,拿多少出來,以及怎樣去推動這個星球或者其他物種。
如果沒有做到的話,個天會自動幫你選擇,單位由上天決定,可能是你的健康、你的運氣、你的人際關係、甚至是同一單位「金錢」。
假如是愛情的話,你又有沒有幫助一些失戀的人呢,甚或是分享自己的故事,或許沒有指定的分享對象,只要很簡單地將自己的經歷寫出來,讓它自由地流傳出去就行了,可能他朝一日,你的文章能夠拯救陷於低谷的人。
放心吧,要超越時空,拿取未來的運氣,那會咁容易麽,至少都要透過黑巫術吧,聽聞某啲中式法事,也是可以的。
不要套咁多名詞落去喇,無論咩法則,咩定律都好,明顯上天已經幫咗你咁多次,就是想話俾你聽,你係時間出手喇,只是你未察覺到上天給你的 訊息。
2018仲信呢啲鳩嘢
你就知性交轉運點解發生

當然樓豬無吹到大家令人受害

吸引力法則所講嘅目標、情緒
根本就係改個字眼叫人take action
正如講咩點解有三千萬
好多人得個空想,永遠坐係到,唔郁唔做
自然乜柒都無

想法化成行動,think positive,識多啲frd之類
增加自己無限可能

唔撚使理咩字宙能量、許願
如果係咁就真係好唔得閑,我好似乜都有諗過
我有好多事都係坐係就跌落黎俾我 真係難以解釋
睇呢個post見唔少人成功 於是又試下
但係試左一排好似唔覺有咩成效 或者係我方法有問題?
睇各位巴絲講到好易 實際上好難 有冇多d秘訣分享下
其實件事有少少似塔羅
問牌唔可以問得太死(例如:我聽日溝唔溝到女神)
要問個方向 問個概念或者尋求索引

吸引力法則係同能量有關
會透過「許願」令你對某方向或某狀態產生互相吸引既能量
可以試下諗住某個人 諗下佢掛住你 同埋感受你掛住佢既感覺 然後相信自己係吸引到佢 有信心同呢個人關係愈黎愈好
我估大概係咁上下
今日試左兩次 兩次都係諗完一兩分鐘女朋友就覆我
講緊係佢本身冇覆我個幾兩個鐘

利申摸索緊

第四章-意圖

前三個步驟,想法、情緒、信念都完成之後,接著第四個步驟,就是意圖,故名思義,意圖就是探究為何自己需要獲得那些東西,並以正念找出意圖背後的意義,當經過一番自我探索後,便拿捏著那個定位。

那為何不是第一個步驟就先處理好意圖呢,原因是生活在大都巿裡的我們,周邊有太多引誘,有太多無窮無盡的慾望,就是要不斷反複思考及分析,來釐定箇中意義,這樣才能夠掉走不必要的慾念與執著,從而調整我們的價值觀。

那麼如何以正念找到箇中的意義,首先正念就是不能故意傷害別人及自己,其次要知道,那些是別人給你的標準化,以及那些是自己慾求不滿,例如:愛情裡面男生一定要比女生高、男生一定要付錢、男生年紀一定要比女生年長;這些都是社會大眾訂立出來的愛情觀,跟符合這些條件的對象難道就必定會得到幸福嗎?!所以拋低那些標準化,我們需要的對象,其實就是懂得互相欣賞自己的對象,而非眼前一亮的某君,這就是背後意義。

至於慾求不滿,這就容易理解吧,較普遍的都是跟物慾、情慾、金錢有關,難道你現在食不飽、睡不暖嗎?!難道要同時擁有多個情人,才會得到幸福嗎?!當然你可以希望獲得更多的金錢,用來豐富自己同時亦幫助一些有需要的人和事,你也可以拿取金錢去進修,然後推動世界進步,但總不能一心只求自己發大達,就算發財也要立品呢。

反覆不斷的自我探究,最終都會從自我,走向大我,由複雜的思想,變得既簡單又直接,由不認識自己,變成了解自己。

當意圖改變,你的想法也會同樣改變,連帶情緒、信念,也會同時改變,這樣你的吸引力法則,就由第一個步驟重新來過吧,請不要感到浪費時間,因為你是在進步中,就像練寫字一樣,不繼書寫才能拿捏好每個筆畫。
太強了吧,聽、說、讀、寫裡頭,我最弱的是讀,其次是寫,我也先後買了秘密、魔法、力量、HERO,我花了一年多的時間,才將秘密看了三分一,其餘的還未開動。
我寫的吸引力法則,不是基於任何書藉或者學派,是我近數年來不斷嘗試出來,及做冥想時接收回來的。
奇咩蹟呀,成功就歸功於吸引力法則,失敗就話情緒信念未夠,呢D野當生活上既調劑幻想下好啦,真係實現到既話就通街都係李嘉誠啦
-wifi 我們看不到,就能否定它的存在嗎,如果不是手上的智能電話,你會知道wifi的存在嗎?!
就好像走到農村鄉郊山野地方,跟當地人說wifi上網的事,他們也會當你是傻人。

-你是說有"好多事"還是"好多時",完全是兩碼子的事啊。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞