吸引力法則

121 回覆
62 Like 21 Dislike
同平時ff有咩分別
唔駛㗎,其實全部嘢都係一秒間嘅事,當然世間上有好多種執行吸引力法則嘅方式,有啲人會將自己想要嘅嘢,畫出嚟,又或者寫出嚟,都係work的。
真的嗎?真係可喜可賀呀
咁你實現在啲咩呀?
真係識到個對我好好嘅男朋友
之前你幫我占卦 真係好準 一齊咗
多謝你
占卜 打錯咗
使唔使每日都做一次
留名學野
亦想搵下樓主占一占
想知我幾時可以同佢一齊
認同 ff太多傷身
以溝女為例 如果呢個方法work嘅話
邊會咁多A0毒撚? 定因為啲毒撚無用到呢個方法?

利申: 前幾日成功問咗一個女同學攞電話 攞之前都同自己講我一定要攞到 唔知關唔關呢個法則事 求樓主分析一下我呢個case
我覺得係佢地本身太多負能量
唔係淨係ff就有用
正能量毒撚就可以溝到?
我自己覺得同心態幾有關係
內心消極會反映返係現實度
不過都係留返俾樓主答你啦
先看#43。
上面問女同學攞電話號碼那位巴打,首先我的吸引力法則還未寫完,我在序章已經說過會有五個步驟,現在也只登到第三個,不適宜太早下判斷。
但我想同你講,吸引力法則是用來吸引機遇,而不是事情嘅結果,也不是持續的FF,在文中我從沒有叫大家去FF。
我去觸發一次吸引力法則,也只是兩至三秒間的事,之後就是做盡自己,把握每個機遇。
你能夠遇到女同學,而佢當刻又有空間去回應你,就已經中咗吸引力法則嘅機遇。

賽斯理論裡面有提到"意識創造實相",即係話每刻都標籤自己是A0毒撚的人,就是不停為自己創造一個A0毒撚的世界,標籤嘅比例不斷增加,久而久之,連脫毒的動力都不再有喇,因為他的世界已經認定這些機會不屬於我。

你敢行埋去開聲就是你意識所產生出嚟嘅自信心,相信自己可以成功,依個就係成日聽到人講嘅氣場,其次還有一啲實實在在嘅元素,例如待人接物、溝通技巧等等,咁成件事嘅成功率咪高咗囉。
係咪仲有兩個架 幾時有得睇
我之前睇到人講秘密呢本書好好,我當時好想睇,咁就跟佢做法許願要想要本書,我之後無咗件事,大約一個月之後我心血來潮去大眾行下,竟然見到本書重新上架,擺咗岀嚟,除咗秘密仲有魔法,同埋同系列嘅其他書,我一見到就買咗,之後先醒起自己許過願
講下點許願
求教學
有時覺得好難一直保持正面樂觀
例如想像係咁 但實際唔係
就會令自己又變返負面 亂諗野
保持正面不是一朝一夕的事,好講求你對事情嘅理解同埋體會,曾經有一位老師跟我說過:「人只要仲有條命,其實無嘢係唔可以去試。」,有時負面思想嘅來源,是我們為自己建立了框框,把自圈住了。

例如:情人跟自己分手三年,很多人會煩惱,我應該繼續等,還是向前行尋覓新對象。
首先沒有人可以100%肯定,你哋的分手是過程,還是結局,或許十年後還能再次相戀呢。
但亦不需要原地踏步,無了期的在等待,他的人生在不斷向前行,你亦都是一樣,只是在那一點會再次遇上了吧。
況且,分手後的你,是自由身,隨時可以跟其他人戀上,加上每次戀愛也是一份功課,必然有學問給你學習助你成長,你獲得的一定比過去失去的多。

所以分手其實不是一件差嘅事,而是給你一次重生的機會,只是大部分人被框住,這就是完結、這就是失敗。
修正那位老師的話,她是說:「只要唔死得人,無嘢係唔可以試。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞