【I/A】GrandChase 永恆冒險 三小俠 (3) - 日服/國際服 中文版即將推出!萬聖節等大量活動正式開始

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
收到

佢隻rufus好癲
呢隻根本超勁
要錢就只可以靠打齊次元 世界王

日任依賴

遠征2倍
去課金商店買遠征隊報酬*2

7日1500石
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=33394&snA=350

結論就是:剩下1-2格的時候,用200個硬幣自選指定格子,期待值上比一直抽要划算
當然自命很歐洲或是很非洲的各位可以自由調節
我只會A3互合搏S4
升到A4係咪都賣得

S5會經常互合
合完會升S6?

其實合成個結果係有邊幾個
其實你合成個陣會提你有機會合到咩
常用問題Q&A

1.石有咩用?

新手請你用石買晒研究所格仔 遠征所格仔先 ,之後在請你考慮用石嚟抽卡
但我建議你用1500石買遠征隊 採資源 (特別係錢)

2.首抽要邊隻好或者推薦?

台服:最好拎拉思 其次就路帕 亞莓
日/國際服:蕾 或者拉思起手

基本上最推薦打手起手 坦起手就非常唔推薦 前期都係打關快比較好

3.除左SR卡 咁S卡有冇用呀?

當然有,呢個遊戲S卡都好好用,而且覺醒會比SR更加輕鬆
可以用嚟打好多關!

4.新手嚟講推薦用邊隻S呀?
劍士系:奧利維亞
(全隊疊攻,大技開完全隊在加攻 雙技能1SP S角嚟講係一隻非常萬能強勁嘅角色 有嘅話推薦優先覺醒滿)

坦系;海馬坦
(前中期推關好幫手 可以幫手坦副本 有招降傷100% 全隊開盾 好優惠嘅保護技能 ,但要注意隻野自身無咩輸出)

魔法系:雨傘女 拎住把遮個位
(前中期好幫手 技能與SR瑪莉好相似,可以洗兵 增強推圖速度 令你更輕易破關)

狙擊系:推圖系 貝魯加莫特
清怪推圖好幫手 被動能力超強 加上減cd功能令技能可以不停連發
大技放出後 可以秒清怪加範圍內無限疊被動 非常推薦升一隻)

回復系:新手必修女
(增加回SP速度 全隊回血量高,未有SR補愛咪前最強pve補師)

之於其他無推薦S角色係咪無用呢?
咁當然唔係啦!但佢地都係屬於一種比較功能性角色
例如pvp坦克防禦隊 豬騎士 補師舞女等等

攻擊隊最強埃級補(未出SR角色凜前)佢地都係有超越SR能力嘅技能組
但新手嚟講 唔打pvp前係唔需要練

5.點樣覺醒角色提升戰力?

最簡單方法就係食自己!
首先你要有一隻本體角色升到+12
之後餵返相同角色就可以覺醒 (上限6次)
即係你要連本體準備7張相同角色

(新手推薦覺醒S卡先)因為相對容易獲得,勤力嘅話 一星期可以無課金覺醒滿一張S角

6.除左食自己仲有冇方法覺醒SR呀?1%咁難抽 抽死人咩

呢到就輪到講解一下傳承系統

所謂傳承系統即係將覺醒滿6次嘅角色轉化返成佢當前階級之上嘅一個同職階級嘅肥料

例如:拎一隻A覺醒滿6次嘅劍系去傳承,佢就會變成一張S級劍系覺醒肥料一張
覺醒肥料可以用係同階級同職業任何一角色當做覺醒一次嚟用!

而S角色 覺醒滿後都可以拎去傳承,成為SR級覺醒肥料一張

7.有冇方法可以快速整SR覺醒肥料?

以無課嚟計最快我一星期可以整1張

首先要準備以下材料

S相同角色4星7隻(For覺醒6次)
進化石350粒
覺醒費用450萬
大量怪獸卡用嚟強化角色到+12

S角色入手方法
1.抽
2.用依賴任務貨幣換S自選卡 (2200換一張)
3.週任換一張做完有一張自選S自選卡
4.公會殲滅戰 儲夠數可以換一張
5.幻影迷宮盡量選英雄卡 (幻影迷宮打夠10場可以係4抽1入面自選一張 唔洗抽)
6.靠合成出

做齊以上嘅野一星期唔多唔少都會有5-7張
當然直接課金抽係最快

進化石350粒入手方法(1星期)

例如想整補師SR肥料
首先係星期五 星期六 曜日地城選補師石 暫時日服最多一場15粒
比360追加多一場多15粒

星期五星期六嘅補師進化石關係cp值最高,因為佢除左進化石仲包括400粒勇猛之石
可以用嚟升訓練所 提升戰力
所以就算唔係升補師都非常推薦係呢兩日追加各一次

依賴任務完成獎勵盡量拎自己需要嘅進化石
藍色貨幣盡量用嚟買進化石 500=1
公會交換就同其他人換自己想要嘅石
召喚唔同階別次元獸都會有進化石(一日只有頭5次召喚有石拎)

做齊以上大約都有350石(一星期)

跟之後就到錢嘅問題

呢個遊戲錢非常重要,但奈何一日入手錢嘅數量非常有限
所以次元獸 世界王一定要打齊 因為係主要資金來源
而頭先推薦你地買先開遠征隊 在用1500石買2倍報酬7日都係為左拎更多錢

怪獸卡就靠依賴 幻影迷宮 或者pvp代幣換
當然你課金都可以210石抽30張

我自己就唔推薦用依賴貨幣買,因為你要買s自選卡

講到呢到覺醒系統包括傳承效率方法大約就講完
各位加油。

8.合成系統?呢個又點玩

合成系統就係用2張英雄卡互合 變成比當前星數更高的隨機卡片一張

首先要合成 一定要有2張當前星數可以強化至最大值嘅卡片2張

例如A角3星 強化至+3 2張 就可以合成
結果會有機會變成A4星(隨機) 或者低機率變成S4星(隨機)一張

而你當前唔會用到嘅S4星角色 我強烈推薦你去進化一次到S5星先
在強化到+9 最後2張 S5星+9互合 變隨機S6星一張 (有超低機率變SR6星)

如果合成出嘅角色你用唔著,或者無用 ,就留到星期5去賣 (有10%機率會賣到2倍)

賣S6星最吸引就係可以賣到9000個藍幣 500個修練幣

4500個藍幣可以換抽卡卷一張 500個可以換進化石1粒 比你加快進度整肥料
而修練幣就係角色+12後 要升1-100lv用嘅珍貴道具 (只可以靠賣人 或者官方送)

新手Q&A大約係咁 有唔明歡迎繼續發問!

得部iPad 係手 無電腦

打到就嚟嘔

休息下 之後靠你地
最後講多句

隻驚無得急 好多野要用時間堆砌 唔係用錢就可以解決

例如研究所 訓練所之類

我自己玩左日服100日左右
課金量約3400港幣
無睇攻略玩 開頭走左好多冤枉路
你地而家睇下攻略 多d上嚟討論 應該會好快追到我

記住多d上嚟

感謝巴打
佢試下全部滿裝再UP
唔記得睇邊個韓仔滿LV 利樂 開場兩招盾都穿
練 台服可以有排呃PVP分
利樂 唔適合pvp

2招技都要2SP消耗太重

呢隻野除左打次元獸 世界王都無咩作為

又係要等超越覺醒強化
唔適合都總會有痴線佬用到
亞莓就見過

呢隻自保能力都係0 加埋體質太差

有人可以用到佢打上前100我都想學下

我幾鐘意隻野 可惜派唔上用場 最後都係無練

佢輸比路帕係因為佢無減治療量 加埋技能消耗太重
後期打人好難扣到人血
我想練亞莓

見到日服法師一哥用到遇神殺神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞