[廣東歌] 香港流行音樂討論 (11)

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
呢隻個時真係街知巷聞
但你來自哪顆星個rhythm 好catchy又唔係太大路

後面封左板 谷啲觀眾去前面
R&K
好想佢地快啲出碟,上年幾首派台歌都好高質
梗係啦賣得咁差

最慘係同supper moment撞期,開show都冇人知冇人講
買廣告咋嘛邊有買views
Sherman 立立 Deep 真係紅
祖祖皇上d views真材實料
eason隻love有冇機會拎至尊?
phil/JW/偽毒/欣宜/Shiga flop哂,更加證明星夢肥佬條路喺商業上完全冇錯
連華納都延續唔到,捧唔起Jude同洪嘉豪,更加唔好講環球
負皮我嗰d係咪唔抵得
開心節 70萬views 480likes

蛋記一定冇幫旗下所有歌手買views
一定冇請kingjer 打手喺連登吹捧旗下歌手

AGA同Gin Lee算係咁啦
同有齊Eason、送禮、軒仔、孫耀威、關楚耀、Kay、Mr.、Swing嗰陣比真係差好遠
成日做埋啲下流野 比啲心機擺多啲資源係歌仲好 好歌自然多人聽 買views自欺欺人
變豬肉獎
星夢肥佬除左睇住盤數,有乜咁成功?

d歌手又唔開show

真係靠商演咩

拍劇咪又係靠tvb
話哂30週年有d新意都好嘅

但千萬唔好玩爛就 ok la
係咩
你啱架

89年1月第一届
18年1月咪係三十届
YouTube 多views = 成功
究竟係乜人上YouTube 聽星夢

C9? J Hana 班fans ?

一直搞唔明 target audience
好多海外tvb觀眾,例如馬來西亞
所以,沒有tvb,肥佬甚麼也不是
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞