[廣東歌] 香港流行音樂討論 (11)

1001 回覆
10 Like 8 Dislike

Retro Remix - Medley

Superman - Retro Remix

3AM - Retro Remix

小問題 - Retro Remix
幾得意 但有啲李家仁風格
新碟有得出
陳柏宇 - PRESENT
首批附送海報一張
Release Date:07-DEC-2018

8首精彩作品包括:
(無限大) 陳柏宇寫給囡囡的歌曲,
(一支箭) 是對未來長大後的女兒之對話,
(認真如初) 是兩人相處點滴, 認真對待彼此, 如初般真緻
(中佬旅行團) 是結婚育兒後, 心智漸成熟, 喜歡同朋友交流(首次與韓國音樂人合作),
(後排慶功宴) 歌詞表達了Jason心底對身邊曾經合作或幫助他的人, 無言的感激
(對人歡笑) 給身邊既人多一點笑容,
(路人乙) Jason錄得最長時間及感覺最難演繹既歌曲
(愛他怕他) 林夕老師再次為Jason 填詞 (之前曾填寫-你瞞我瞞, 理智與感情等作品)
Jason首次與瑞典音樂人合作譜寫之歌曲

01. 後排慶功宴
02. 中佬旅行團
03. 愛他怕他
04. 認真如初
05. 對人歡笑
06. 一支箭
07. 無限大
08. 路人乙
段文案睇到我對未出啲歌一啲期望都冇... 悶到完全唔想聽
新碟已有得聽
路人乙 眼前一亮
Remix到一個點覺得好煩
https://www.youtube.com/watch?v=8Fvq2FGCYmQ
AGA 江海迦 - 《3AM》Retro Remix (Lyric Video)

https://www.youtube.com/watch?v=JWOVPt-P57g
AGA 江海迦 - 《小問題》Retro Remix (Lyric Video)

https://www.youtube.com/watch?v=Op695U2OveI
AGA 江海迦- 《Superman》Retro Remix (Lyric Video)
mix得冇乜feel…
AGA 係聽 demo
俾我聽 remix 做乜
仲翻炒緊superman
3am啲remix都出咗好多版本啦
上半年個勢咁好
浪費晒
環球真係
唔介意聽多個remix版
但唔想係「我冇新歌 出首remix頂住先」嗰種
睇到個track list 擺明想要至尊碟 睇嚟唔係按故事情節排曲序
7隻歌ep $228 就真係不了
曲序是啱的
228真係有小小卻步,仲要得一首係未plug
無可能唔買
破產啦

eason + kay + hin
軒囝嗰隻吸引好多 但唔想比錢蛋記賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞