[廣東歌] 香港流行音樂討論 (11)

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
【FF】
如果簽Juno
aga直頭可以寫歌比kay同juno啦
aga自己都唔夠歌 仲寫比人 咪啦
呢幾年佢嚮環球都要交貨比其他歌手
咁早走早著啦
但一諗起佢要走 就冇得做m記天后

不過環球都已經冇心捧aga, 佢係要為自己打算
有時佢寫埋畀其他公司既歌手添
aga如果簽juno會仆街
幻國宣傳渠道嚴重不足,上緊位需要知名度曝光率嘅歌手簽佢會俾人以為退出咗樂壇
唔係不足咁簡單,係完全唔會宣傳,佛系宣傳
得罪講句,而家aga完全係靠m記先多人識佢啲歌,佢一走人氣一定大跌
作為新生代最有人氣歌手之一,佢暫時未有本錢離開大公司住
kay同juno就唔同,兩個都出道多年有返咁上下fan base,自組公司玩另類嘢唔靠主流渠道宣傳都ok
單論歌曲質素 今年嘅佢絕對有資格問鼎女金
可惜佢都係冇乜人理
不過當然佢仲有好多弱點同進步空間 例如聲音辨識度、用聲(佢有啲高音位都係未可以令人聽得好舒服,呢首同四大發明都係)
同埋難聽少少都要講,反正佢唔係偶像派,啲mv可以唔使成日自己上鏡,因為即使我好撐佢都會覺得啲mv唔吸引嘅時候,啲街客一定會更加覺得趕客

浸大揀咗張敬軒,謝安琪,Supper Moment

浸大揀咗張敬軒,謝安琪,Supper Moment

OU都係揀張敬軒,謝安琪,Supper Moment
會唔會有唔同
入蛋記咪有機會keep得返喺m記song list
不過如果係咁 我寧願佢留返喺球記

佢一年好似其實作好多歌,應該唔會冇貨
只不過出得慢 就係另一回事
我諗全部大學結果都一樣
邊度有得睇結果 求開心share
返緊工唔得閒周圍seach
My903 facebook live

暫時BU, OU, PolyU 結果一樣
都係張敬軒 謝安琪 Suppermoment

Next going to HKu
HKU個結果都係一樣
完全唔知有得投
點解間間U最歌咁唔同,但最男最女最組完全一樣既
pool size太細?

所以間間一樣?
咪撚呀 入蛋記 痴撚線
得返教大未公佈
https://www.youtube.com/watch?v=pB8nwmbPfo4
《龍舌蘭》TEQUILA 陳奕迅 eason and the duo band [Official MV]
教大:張敬軒,衛蘭,Supper Moment
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞