連登冇人揸?BMW車主討論區

408 回覆
3 Like 15 Dislike
連登唔係好撚多人話自己揸M Power AMG架咩?
TG一個都見唔撚到
我之前上網見到有套唔錯,10.1" mon 行An,可以直接安喺而家車機個位,但問咗要17K,太貴唔捨得
舒服就唔好買BMW啦,同RANK 唔夠GLA 舒服
17年 530i
揸咗一年已經壞過泊車鏡頭同埋parking brake
完全明解
16年4系
壞過好多野
水箱水喉漏水,個響鞍冇聲,ABS感應線壞,水箱感應線壞
仲要由收車第一日到而家慢慢出現
以後都唔係好想再簡BMW 仲要話德國
其實買車一半睇運、一半睇你平日保養
我收車第二日已經壞返廠
我有架12年日本車 真係未壞過

我架f30 316i都岩岩壞左abs,我估應該都係壞線,想請問下番廠整係咪好貴?或者有冇車房推介?
Abs sensor線,壞過兩次,出面 around 1000蚊連工包料

新手第一架車,依家照渣住先,唔知可唔可以請教下邊間車房整?
GLA 頂頭wo
依家嘅中階寶馬,唔特別輕,又唔特別快,改又唔係好好改,個籠好豪又唔係,講舒服又唔算最舒服,車價平又輪唔到佢(二手係抵,但係要講彩數),耐用性就直頭,乜都只係中中挺挺咁。

想用BMW直六打飛機,依家就一定要上35i/40i先開始唔係直三/四,想話寶馬軚感好,佢就用撚埋電軚,fans話S系引擎M車專用,佢又出部M2行返N55,話品牌堅持FR格局多年,佢就出2系同X1,雖然真係好好賣,但成件事就好似特登玩鳩班死忠咁
見到成個錶板都係燈好唔安樂,所以我有時間就拿去整,都係講緊15-30分鐘,我自己就拿去荃灣Tesla隔離果間整
有冇tg group
2018 年 520i
開心使用中
p.3 好似有條link
好想佢出L6 2500cc turbo
不過呢世都冇乜可能見到
買返架e46揸囉
利申揸緊
老闆娘架535I GT斷直濕,轉名番黎唔夠兩個星期,係佢唔好彩定上手棟佢
我都揸緊
325ci
我都揸左12年 328 一排係時候upgrade 下
我舊駒
依家貪得意玩架316ti
同你一樣,有冇咩心水
夠唔夠力
我宜家2500cc用埋S波先夠玩
如果買新320/420我應該覺得慢
睇黎應該要上330/430
垃圾
窮撚一名 死都要揸寶馬
2011 e90 320i
好在架垃圾車咁耐都無病無痛
有無gp
冇力 坐佢個款 反正朝朝塞車谷9氣
想試下defender 大前題要賣左先
想轉會揸6系coupe
而家gti7
揸緊535gt
等8啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞