連登冇人揸?BMW車主討論區

408 回覆
3 Like 15 Dislike
13-14 428i coupe 有冇小問題? 漏油個通病有冇改善
防唔防爆關靜事架咩
E46 330留名
你試下就知
聲音差好遠
仲冇咁凳添
有冇人個idrive成日hand機

例如播歌播播下突然停 跟著要手動禁制又繼續

藍牙又播唔到wtsapp錄音
我呀屌佢老母,一連藍芽有播播下斷左,唔知係電話定isrive 有問題
我都岩岩入手12年328i Sport
開心使用中,架車好好力好快好爽,最重要係耗油有驚喜
想知渣同款車既巴打會唔會有D暗病要提注意下,有冇咩件要提前換
又或者有咩升級件值得投資
一個月既f30 車內已經勁多雜音 最明顯係個扶手箱成日 滋滋聲
我都揸緊12年328,揸左3年剩係壞過abs條線
棍/自?
自動仔 MT好少盤
上BMW update 網輸入VIN再dl 個更新檔上車插Usb
想update車機,諗緊原廠NBT定街外Andriod 機,一樣都係大mon 但價錢爭好遠
原廠nbt要配埋LED大面版先正,但差唔多兩皮…我自己就換左Andriod車機
我自己就寧願俾多啲用返原廠,就算唔整壞架車,都覺得成個 feel cheap 曬。
NBT 出到 EVO ID6,你為大 mon 大可以連車機都唔換,淨係換做8吋 mon。
睇你要啲乜
我刨過文,upgrade原裝NBT 大mon 連最新iDrive 如果係街外做有機會搞亂個ECU 將來返廠會有問題,如錯請指正
反而出面隻Android BMW 車機可以同原生iDrive 完美共融,仲要平一皮野,可以拎果一皮野換埋個M Sport軚盤
渣左大半年,冇問題
反而覺得個籠先大問題,seat 位圓碌碌好似夾硬cut 細左咁,好似mini cooper
完全feel 唔到SUV 既舒適
好似好小人揸一系咁嘅

如果入手e87 135/e9_ 335

係唔係主要跟一跟個水路同d爭口

冇咩特別野要注意?
首先,M sport 軚盤係 must have,呢個係搞內籠嘅第一樣要換嘅 雖然我未改。
其次,搞亂 ECU 小弟就未聽過,可能因為 coding 出咗事撞壞,師傅手勢唔好,好多原因。你應該買二手?所以返唔返廠其實冇影響,你需要嘅其實係一個熟 coding 嘅車房,有乜事篤完電腦重要識睇 code 係好重要。
利申: 唔識睇,淨係會爬文,落手一定俾返師傅做。
最後,Android 有冇問題就唔知,但性價比嚟計,大 mon + 用到,係的確可以買嘅
E82 125i 留名
日經: 香港幾時有connected drive?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞