一張圖就知東大嶼係幾咁神經病

138 回覆
699 Like 23 Dislike
想知多唔多人
去轉鴨脷洲就得

鴨脷洲(英語:Ap Lei Chau)是位於香港香港島南區香港仔對開的島嶼,與香港仔之間的海面是香港仔避風塘。 整個島面積僅1.3平方公里,在2011年時住有約86,355人,人口密度每平方公里達66,426人。 現時鴨脷洲是世界上人口密度第二高的島嶼。 若只計面積達0.1平方公里以上的島嶼更是世界第一。
政府不嬲仆街
政府估計2030未來25%人口係65歲以上,而佢哋生活空間交通要求又低過一般人,咁填佢哋入去係有可能
唔會啦
就係想班老人家多d出黎行下先整$2搭車
平地呀, 傻鳩, 小學畢業未呀? 成日攞依啲無謂數據去愚弄心智未成熟既child登仔
child登仔真難服侍, 住得少人就話浪費資源, 住得多人又唔鐘意好逼, 真係on99
一兆呀屌你老母,仲要畀啲支那人住
屌你真係on99, 咁咩都唔好發展大家攬抄好無?
而家啓德丶水泉澳丶洪水橋同安達臣係點?發展咗喇,咪又係一大班支那狗喺入面,香港人有幾多呀?
http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1422973-20181014.htm

施政報告提出「明日大嶼」願景,建議在東大嶼填海1700公頃造地。

香港願景計劃召集人兼土地供應專責小組成員曾鈺成說,小組有使命將掌握的不同土地供應選項提供予市民討論,但「明日大嶼」本身不在小組提出的建議之內,因此不少成員對於特首突然提出這項建議,感到「詫異和失望」。

他亦提到,政府原本建議1000公頃的填海計劃,變成填海1700公頃,是「突如其來」,但計劃作為長遠土地儲備可以考慮。他認為政府應該要詳細規劃土地用途和發展次序。
所以咪話一齊攬抄囉, 好無?
絕大多數香港人都冇份住,又要舊一兆
呢啲係叫打劫,
最多係而家打劫一兆之後「畀返」一百萬畀你呀,仲唔謝主隆恩?
得喇, 明你意思, 所以而家咪話一齊攬抄囉, 好無?

屌你, 問左你三次都唔敢答
點解係攬炒?冇咗個殖民地就叫攬炒?
交通問題都未解決到
起你老母垃圾東大嶼咩777
咁你話起完樓俾哂大陸人住麻, 咁咪咩都唔好起唔好發展好無?
唔發展比支那人住叫攬炒?
Goodest logic
咩都唔發展唔叫攬炒? 唔通叫太平盛世?
Goodest logic
事實如此,支那人瘋狂殖民
你點起都唔會滿足需求

同埋我冇話唔好發展喎
發展係畀香港人住嘅我冇所謂呀
不過要用一兆嘅我一樣會反,因為根本冇必要咁,大把方式發展

將軍澳東南丶觀塘仔灣丶大小蠔灣等一樣適合發展
算你仲有少少理智, 你話好我瘋狂屌柒你
城寨
你地怪錯左林鄭,其實佢想起個可以容納110萬人的支甸園出黎。
佢支那人後代 唔洗理佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞