[A/I] 遊戲王 duel links 1001 開post 是常識吧

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
一星期唔夠前我REPLY話白龍DECK屌打所有DECK
經過我呢星期既測試
實戰話我知雖然強勢
但原來天外有天
幾次連續傳3,三,四連勝時
成日俾呢副DECK虐打

幾乎遇到佢必敗冇疑
於是乎不斷轉DECK衝RANK

玩吸血鬼 天梯勁多DHERO
被剋勝率不高 吸血鬼血量一般偏低
闇鬼,神聖小子,鑽頭全部剋吸血

自己用闇鬼又冇對手咁多神抽
玩親對手都後攻
1宇旋1DHERO怪2變身經常被一波直接帶走

玩白龍又遇破壞劍
現環境超重後排,你老味齒輪,劍鬥,外星出返晒黎
白靈龍掃極都掃唔切

正當呢個群雄並起既時候
真正屌打所有DECK既大佬出現
免費尤貝爾

下面我用返IPAD CAP副DECK俾大家參考下
呢度咁多高手諗下自己今個月衝王DECK打我呢副幾成勝率
miss左尤貝爾
博唔到 要神抽先贏 我白龍都突登加一張疾風彈入deck對付佢
啱呀,吸血打尤貝真係諗到頭都爆先入到佢中路
hero更加唔洗講,有2變聖杯先贏

呢副尤貝爾既精髓在於死者之供物
呢張卡令尤貝爾進可攻退可守
攻可以用黎清人怪
守就係萬一頭幾回合召唔到尤貝爾第二形態
可以用黎炸自己巴隆拎孤到上手展開
呢個combo我自己冇用過但我用白龍時被對手咁展開

不過呢副尤貝爾極流暢
無論檢索,濾牌,企場

我自己用白龍幾乎一見到尤貝爾就束手無策
吸血鬼又係,成副牌好難一回合殺尤貝爾2次
我本身都入左1張手制,幾次用手制搶佢過黎
佢又有栗波防otk唔得佢死

昨晚俾尤貝爾打左落黎
今朝一用9連勝
原本第五場贏硬
點知搭車過海lag一lag連唔返先輸

供物+栗波+狡坑真心極穩
抽晒破壞劍,白龍,軍刀新包既我用副免費deck上王真諷刺
有玩過現環境既即刻明晒

傳3遇尤貝爾真係食得屎

樓下巴打話波紋遇到嫩一D既都可以頂下

尤貝爾有個勁邪惡COMBO

第2形態 + 夜叉 企場

佢END TURN炸夜叉
如果手牌有鳳凰炸佢下ROUND上黎炸後欄
佢自己完TURN炸怪
不斷咁LOOP唔得佢死
白龍同調星塵龍得唔得
隻game想刪,開game玩到e+。真係又唔捨得
睇返樓上沈巴上王既白靈龍DECK

遇到尤貝爾抽完成副DECK都企左係度
頂多狡坑炸一炸叫第3形態出黎
完全好難解到場

等我下個月1號即刻試下尤貝爾第1日可唔可以秒上王先
星塵龍現階段要召佢太慢
同埋好易扼走佢打空場
DL4000HP太少太多OTK

我玩PSP有8000HP用星塵賺牌差一路磨先有數
DL好難打拖延戰
真係有D懷念亞馬遜

亞馬遜一死
果D阿貓阿狗
外星人,劍鬥,DHERO,尤貝爾即刻出黎扮大佬

亞馬遜在生時呢班契弟被亞馬遜打到哩埋搵燶捐
吸血鬼打呢副唔難
二者加宇旋
Or
二者加蕾絲

至於打Hero
都係二者
K社真係唔識玩

應該搞個活動
好似LOL個火力全開模式咁

成個活副打天梯咁唔限卡表
乜鬼森羅,天使,亞馬遜全部返黎互摳
睇下邊副係真T0
二者???
你講緊吸血張陷
仲以為邊張汎用卡
呢張我吸血鬼DECK冇落嫌個COMBO慢
其實我好憎亞馬遜 因為好固定形式既玩法
啱呀 想睇完整體天使打亞馬遜
二者一兩損
盜賊流會用

另外我上王個陣未遇過尤貝爾
睇晒黑巴啲感想
我都驚下個月白龍危危地
470k分
仲差一張......
咁如果一副DECK強勢持續幾個月
無論佢操作幾咁複雜
玩家始終會有玩厭既一日
之後遂漸玩到厭又會覺得開始嘔心

亞馬遜除外真係太恐怖
之前我遇到尤貝爾唔驚佢
都係因為有亞馬存在
記得王女,劍士撞過去
傷係我地食
但一OUT左佢張第2形態即刻好打好多

而家尤貝爾都冇乜天敵
唯一可以同佢拼既應該得返破壞劍
不過DNA太關鍵
冇辦法檢索或者濾佢上黎都係不穩
FUN DECK向
其實白龍打尢貝爾係真心難打,始終佢唔係一隻靠攻擊力可以解決到既問題,佢企直係度係吹佢唔帳,除非起手用腦魔加一星合隻星塵屌住先

上王最後五場遇過一次,不過係贏好運,我神抽手制加埋佢冇栗子先贏到,比佢拖左勁耐差少少想投降
記得我上王戰最後守門係𡯁貝

不過我本身hero deck所以有優勢

點剋制𡯁貝都係我係個一場意外發現到 :

用加拿大又好其他牌又好,令對面張11星反轉蓋牌先
再清走張炎王的孤島(清張場地卡好多效果都做到) ,可以封死佢召唔到下一形態出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞