[A/I] 遊戲王 duel links 1001 開post 是常識吧

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
打左百七萬分得一張新卡
1張都未抽…仲諗住儲到咁上下石就抽…
呢副deck暫時算刷到好多人
我都認同睇下22號打後點先,雖然抽左見到呢個消息難免有d失落(我都係其中一個)

要睇下龍破壞系列對其他主流個勝率係點先,打擊面個概念有少少類似野蠻人+紫炎當初有人砌黎打亞馬咁樣,打亞馬勝率係高呀,對住hero, 空牙,魔導書完全比人禁住屌,但亞馬依舊係T1, 因為野蠻人副野個打擊面太細,平均勝率唔高就唔多人用,對亞馬整體影響就細左

另外最近睇班鬼佬講,佢地幾睇好限卡後既劍鬥同外星人,限左吹起可以玩重後台,冇左亞馬頂住,好多二三線牌都可以翻生,除左潛海

mtga玩到甩頭髮ar
潛海都仲可以呀…唔得咩…? 因為人人手執2宇旋?
冇左吹起,除左宇旋,銀旋有機會多左,封魔箭都係有機會出返黎,而呢張潛海係擋唔到
Hero 唔會沉,你放心都得
潛海可以點掃走?
黑魔導都打唔走
宇旋 白靈龍
潛海奇襲係防破壞,要掃走係得宇宙旋風同白靈龍呢類outgame魔法陷阱先可以做到
係WOR,我岩岩先見到佢會咁玩,咁要再研究下
我俾佢直攻個場要夾硬跳魔龍打死佢
新手岩岩課金組左三真沉默牌組
玩落好似好卡手咁,其實套牌組勁既地方係邊
除外對方怪獸卡直接otk?
要召真沉默又要有書士係場上,但係又冇方法直接入一張真沉默係手
召定書士又會下turn比人秒書士,空場既話又未必捱到張真沉默出現
你如果創造 書士 沈默都齊三既話 你應該有好大機率起手是但會有一張

創造可以檢索書士 你先攻冇沈默咪召張書士鋪好墓地先 睇準時機用命運

基本上你成副牌都係魔導書既話會檢索得好快

書士最多可以有2500打點

當然重後場既話真沈默都幾難玩
狡陷限二真係無咩所謂,多數到係落一
現meta deck 黎講係禁左吹起同狡猾
副副都有core card限2
吸血鬼冇得手制埋都有影響
靈魂屏障
白龍依家興點組,我見都幾多組法下
你每turn正常操作
奧義>創造>整理
應該就夠三張魔法係墓就夠你發動命運
Out敵人key牌等佢展開唔到
不過如果你黑起上黎
起手冇奧義同書使就可以直接skip咩都做唔到
有時候唔夠子彈
命運書唔好淨係用除外
對面打過黎
自己唔夠子彈
就用2張除外將書士變裏側
唔扣血之餘又可以抽濾
魔書冇一個standard
要自己摸索下點樣以儲最多子彈前提下去對戰
同埋要除外對面key card都好重要
用時間買金錢嘛
打錯左 用金錢買時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞