RTX 2080 TI Sli + NVLink 已入手 - 暨RTX 2080/Ti 集體打J 區(3)

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
各位巴打,我接左堂巴張卡,想砌一部橙燈AORUS信仰機,想問各位知唔知邊到有AORUS火牛賣?如果要上1080TI SLI, 850W會唔會唔夠力推?

機箱:Gigabyte AORUS AC300W ATX Case
RAM:Gigabyte AORUS RGB Memory ( 2 x 8GB ) 16GB DDR4 3200Mhz C16 ( Samsung B-Die )
MB:Gigabyte Z390 AORUS MASTER ATX
PSU: Corsair RMx Series™ RM1000x 1000W Fully-Modular
CPU:I9-9900K/I7-9700K
CPU 散熱:ATC700
SSD: Intel 760p 512GB (已買)
GPU: 堂巴大鵰1080ti (等待中)
裝咗NVlink,玩 Arkham knight 反而唔可以射走Nvidia physx 俾2號咭,要不然會hang 機

隻game d 煙都好食資源

要disable 咗sli 先可以再射走Nvidia physx 俾2 號咭

Performance 都差好遠吓

但我發現enable disable sli 好易會黑screen 要force restart 都幾煩惱
Arkham Knight 係咁的,佢Nvidia physx 勁食資源

如果單2080ti 開晒的話,4K 會得60fps

但隻game又唔食sli

所以可以喺兩張咭獨立運作時,一張負責一般graphics, 另一張負責Nvidia physx ,咁樣4k max 都可以average 90fps

但上面呢個設定唔可以開住sli mode 做,要不然又會force close

其實玩sli 真係好費心力,如果世界夠完美,咩遊戲都直接支援sli咁幾好
如果你會大力超U

850夠就可能勉強夠,但好似好唔安心

玩得sli 咪孤寒幾百,最少1000牛啦

不過今晚好內疚

掛住試機無乜點理個女

半夜睇返佢頭先問我教佢寫d字

我少少想喊
查詢: Synnex 聯強國際 (2305 2228)
Zotac 行有5年保想問下佢有2款 係咪買amp個款好d?
🙇🏻‍♂️
ZOTACGAMINGGeForce®️RTX2080 Ti AMP
ZOTAC GAMING GeForce®️ RTX 2080 Ti Triple Fan
應該仲有amp extreme未出
問題係AORUS最大力既牛得850W,要用1000W就要放棄Aorus牛轉Corsair

想盡可能用Aorus既parts
係wo 但應該種貴

有畢直係咪等埋好d?

用緊個張980ti都係amp extreme edition
amp extreme 仲有core edition
呢個係信仰問題 我好明佢點解咁堅持...
真信仰出現
其實我有放到RMX落去條list做後備方案,但係主題機希望盡力用Aorus parts

我用風冷應該都好難大超到,鎖到5.0燒機唔過70度已經好開心
感謝
風冷難呀
講真2700x無超加1080ti
Cpu60度
Gpu65-76度
無開冷氣
喂女要緊

班友應該射晒
要堅持信仰最多行單
教女緊要d
唔超就一定夠,會超就買高d

買隻靚牛 真係夠你玩十年
呢期玩少d 機陪返佢多d 先
要啦
谷咗廿日,心急試機啫

尋日本身好攰,夾硬試咗陣

本身應該等佢瞓咗再試
USPS 我屌你老母呀

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞