RTX 2080 TI Sli + NVLink 已入手 - 暨RTX 2080/Ti 集體打J 區(3)

1001 回覆
18 Like 5 Dislike
我三代sli都唔同咭

1080 係inno3d + MSI GAMING

1080 ti 係 inno3d dual fans + ichill

2080ti 唔係我刻意兩張唔同架

我訂兩張 Asus dual fans

點估到悠二咁有創意,一張俾advanced 一張俾oc 咁有趣

雖則我著數咗的
信仰既野
就好似幫我回收卡既巴打一樣
真係要好有愛先做到
油耳有無講咩
一定係膠爸催佢
肥仔一催就撞跌晒d野,起就行
最好睇返 review 寫係公版定非公,唔一定

但第一批多數係公版,因為剛出既時間 N 記冇咁快批到俾 d 廠出非常 PCB

另外唔同牌子既公版,BIOS 都有分別,如 EVGA 既 power limit 係 130%,ASUS 既係 125% 咁
DDU完感覺順咗

無諗到原來裝多張咭時都應該DDU 一次

依家無咁易Black screen

主咭快咗之餘一切仲順咗
我只係注重效益

我換嘢咁撚密

吓吓買貴嘢唔掂
等你上水推爆EVGA

等我學吓嘢
但位巴打預用四五年一炮頂
有閒錢換display card
玩法唔同
我都留名學野

最後係咪無買保
買左
琴日先話人收完五舊水走佬
wa 上年我先6000蚊放左比fd
咁你換左邊隻
睇落又唔似 當買左安心
eizo fs2735 + samsung chg70
又一個壕
no la Eizo for PC game, samung係副MON同打PS4用

本身pg348我用左1年都想換返16:9 , 21:9過癮完就算, 去到fd 屋企睇fs2735就中毒

eizo個Smart Insight打FPS睇暗位真係太勁, 依個係我仲唔想換走佢做Asus 4k 144既原因

如果eizo 有個gaming 4k 144我即扑垂
好撚古靈精怪

兩張gpu調完位

ASUS TWEAK II save 唔到 oc 同fan curve profile

依家轉用咗EVGA X1, oc 到, fan curve set 到OSD 都無事

但每次restart 後autorun 時一定fc 一次,要手動開返

之前用afterburner 又係古靈精怪,完全set 唔到fan curve
但係你果隻係唔係冇g sync
你覺得分別大唔大?
um...唔大講真, 我pg348換完fs2735無左gsync變左no sync 用落唔覺得有咩分別

如果你玩開FPS應該唔會開任何sync 因為有input delay

玩其他GAME例如賽車果D感覺大D gsync, 因為你望住條路真係會裂裂下咁睇到

玩FPS真係我無咩時間仲睇佢有無裂, 有delay比我個感覺更加大
我超頻用MSI afterburner, 風扇用asus tweak set
開機兩個autorun 好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞