睇施政報告 睇到好撚嬲

319 回覆
2450 Like 28 Dislike
開左個政變post 有興趣入黎討論下 我唔想見住香港沈落去同埋走得就走呢d講法 的確香港人都係番工為上 所以都想睇下有無咩方法改變同有無咩手段可以逼全香港人一齊落水搞鳩呢個政府
有冇交稅呀
連泛民都成為佢地攻擊目標

做反對派 係要團結其他反對勢力 做大自己

咁你有無諗過所謂「攻擊」係咩原因? 鬧得岩唔岩先?

而之所以有本土派崛起 都係源於泛民太過唔掂

而且泛民都唔肯比你團結啦 呢個係現實 佢地係黎智英集團

你都未睇清個關係 唔係本土派屌到泛民唔肯團結 係本身泛民都各懷鬼胎咋

所以係好難有所謂合作 雖然反對立場係一致 但做事方法各不同
佔中性質上我覺得已經好似大罷工
政府有做過嘅?有改過?
有偉論就發表啦屌你老母
先要你班人狗咬狗骨
然後諗盡辨法影響你生活
最後就當然係想整死你班香港人

以前番大陸串77 人地緊係黎玩殘你啦
仲要比班白痴仔做政府高官
當然比不上全民罷工啦,不過目標都係癱瘓經濟去俾壓力政府
我相信要香港人做到好似以前五四運動嗰個罷工規模係有難度
講真 係好嬲 咁可以點做 政府都唔理民意既
抽乾晒佢

之後中國冇晒錢
香港又冇晒錢
香港人又冇晒錢
冇工返冇野做
屌 林奠真係痴撚線
可唔可以攞番我份稅
數據都分析埋好快飽和都話未有效用

好心你唔好鳩up扮代表啦
當然個破壞力冇罷工咁大,但係都有做過一個大型民運喎
咁唔通03年七一遊行完政府都係硬推23條你又用鍵盤笑「一早罷工啦
五毛見咁多呢D POST即刻亂推其他POST洗淡
黐撚線政府 黐到喪心病狂!
厲害了,我的國。
返工 不了
暴力抗爭
怕中共嬲
用愛與和平去感化政府
罷工可以俾好大壓力政府,但係香港嘅問題我相信連罷工到無政府狀態都冇用,到時就到中共接管香港
醫療益新移民
不了
成班月入八千係度叫人罷工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞