睇施政報告 睇到好撚嬲

319 回覆
2450 Like 28 Dislike
讀返個civil degree
土木gogogo
我夠google左就黎飽和啦,盲反真係盲反,又回應番我第一句,一唔啱聽就五毛🤦🏻‍♂️
你做得5毛怕乜認
正義之師最有point
咪講左香港機場飽和既原因係因為效率低,唔係因為唔夠用。自己效率低就要人科水,真係夠哂專業啦
仲要用人地要科水個份野黎做理據,個陣高鐵份評估書都吹到天花龍鳳
而家鄭汝樺就真係潛水潛到去地核喇

效率高低睇你compare邊到, 永遠無完美, 我就覺得香港人係世界上做野不嬲效率都好高, 競爭最大, 當然局外人要雞蛋裡局內人挑骨頭永遠好容易
呢頭冇理據話人垃圾盲反,轉頭又話人雞蛋裡挑骨頭
香港人同香港政府係兩樣野,唔好九唔搭八
仲要講句廢話揦番拃沙

盲撐
你就揦番拃沙, 而家機場果班係政府???
香港機場管理局(機管局)在 1995 年成立,是香港特別行政區政府全資擁有的法定機構,負責營運及發展香港國際機場。機管局受香港法例第483章《機場管理局條例》規管

好心你咁柒連google都唔識用就潛啦
咁最多都係半政府啫, 同埋你都assume左香港政府既人全部都係低效, 咁仲有咩好討論, 仲之政府做咩都錯哂就係, 又回到起點support我論點你地就係班盲撐
呢頭冇理據話人垃圾盲反,轉頭又話人雞蛋裡挑骨頭
香港人同香港政府係兩樣野,唔好九唔搭八
仲要講句廢話揦番拃沙

盲撐
你就揦番拃沙, 而家機場果班係政府???
香港機場管理局(機管局)在 1995 年成立,是香港特別行政區政府全資擁有的法定機構,負責營運及發展香港國際機場。機管局受香港法例第483章《機場管理局條例》規管

好心你咁柒連google都唔識用就潛啦
咁最多都係半政府啫, 同埋你都assume左香港政府既人全部都係低效, 咁仲有咩好討論, 仲之政府做咩都錯哂就係, 又回到起點support我論點你地就係班盲
講緊施政報告
你講乜撚野機場
靜啦
政府低效係事實黎,如果唔係點會有領匯港鐵

政府起沙中線,藍田大橋,海水化淡呢d真係有利民生既野邊有人反

而家要起貴價大白象先反不知幾合情合理

好似你咁用公帑起人工島同三跑都撐先叫盲撐

你呢d咩機場唔係政府都算論點就真係冇咩討論價值喇
原來貴價先反就合理,當年玫瑰園計較貴價千億工程都好多人反,而家睇番合唔合理?
為善忘港人推
重點係值唔值,唔係貴唔貴啊傻鳩
明唔明大白象呢三個字點解啊
你理解能力咁低下,難怪d論點咁戇鳩

特區政府咩新鮮蘿蔔皮同港英比啊
同一件事靚女做係誘惑,醜女做係性騷擾
好心你類比就用好d 既例子,唔好係到混淆視聽
得喇得喇,總之特區政府做咩都係廢既,你啲point真係好有說服力。日後有條問題問「試討論填海的好壞處」你記住答:港英政府做就好,特區政府做就壞。實100分。完全對人不對事
特區政府做咩都係廢既

呢句你又錯唔哂
特區政府做左咩廢野真係隨手都一堆

我答問題識得搵數據,唔似你咁隨口鳩up
機管局唔係政府都講得出就話人盲反三跑

破產十次既人去銀行借唔到錢又算唔算對人唔對事啊
有案底既人唔考得警察又算唔算對人唔對事啊
特區政府廿年黎d大白象又幾多個唔係錯漏百出啊
諗件事出黎個政府都唔計落件事,個計劃係石頭爆出黎啊

對人唔對事唔係咁用啊弱智
又回到起點,你真係一路支持緊我講既論點:就係你對人不對事。你既數據就係總之特區政府做就係錯。我舉玫瑰園例子你又係對人不對事,全世界都係填海造地,但係特區政府填海就廢既,政府既專業人士做既research又係廢既,google先最堅,真係唔知點同你討論落去。你贏了,俾100分你。
起碼你都叫有得揀

揀錯咗做得衰咪拉佢落嚟再揀過
揀錯咗都仲可以賴自己蠢
依家?
依家係硬食啊 比屎你都要照食
睇過條片 大陸有人俾人收地 整火箭炮射鳩政府
不過香港咁和平 唔好話火箭炮 沙炮都未必夠膽整
條友完全唔知唔知做乜鳩
選擇權都無啊而家係
唔止硬食 可能係屎都無得你食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞