彭斯既講話真係似宣戰宣言

292 回覆
414 Like 13 Dislike
google mike pence speech hudson institute 試下

上面呢段係我聽到熱血沸騰 所以聽住打落黎
聯軍一入城美軍差唔多第一時間去守故宮
所以故宮冇被人搜掠
之後佢亦好似冇簽ultimatum

而當時聯軍對清有兩個proposed處理方案
一個係分撚咗佢
另一個就係keep住 但要賠錢同開放門戶
咁美國佬就力排眾議 死都要keep住大一統嘅清
partly因為佢自己做過殖民地
partly因為當年美國忙緊自己內戰唔夠人用 唔想其他國家坐大

最後決定唔分豬肉 但要加賠款
美國佬又出聲話賠幾多要睇下清賠到幾多 唔好超出人地承受能力
最後聯軍定咗喺4.5億兩 諗住清帝國4.5億人 一人一兩好合理

冇獎競猜:大家估下邊個國家第一個出嚟話要分撚咗清帝國?
睇死最後中共讓步 同美國協議點點點
香港繼續受中共統治
Yeah
thank you
咪就係,屌咗一聲
特朗普政權2020連任到再講啦

美國左膠當道
受過上次教訓
班左膠唔會再比trump贏到
將支那變成敘利亞
唔支持大陸,但見到成班奶白人鞋底既香港人就覺得嘔心

等睇你條女第時比洋腸食

幾多白人睇唔起黃種人,而家你地仲走去叫佢黎控制你地?你地係咪M底?鐘意做白人奴隸?
有陣屎味
就係班賤港奴賣港賊搞成今日屎都不如咁
我敢講未到新一代擁保自由思想同係互聯網世代下長大既一輩當權,香港係唔會有人岩做統領
其中一個重點係支那成日強調自己改革開放幾成功,但實際上係相反,
彭斯quote埋魯迅向共匪當頭棒喝
ching你訓醒未
人地真係有料到
我話之佢係外星人
都一樣咁欣賞
咁唔鐘意白人建議你拿拿聲掉撚左部snartphone 佢,以後唔好上網,唔好渣車坐飛機
自己搭間木屋住唔好住石屎樓
全部白人發明既
呢個講話最令人印象深刻就係對中國做既嘢鉅細無遺而且用詞直接強硬
不過除咗連登,香港其地網媒或者社交平台都無乜反應...
youtube search mike pense有
原來上面講左 自膠
喬治布殊囉
班左膠技窮
侵侵勁就勁在背後班人
全部都主張武力同硬淨
侵又識得用media控制
最勁一樣野 俄佬普京真係同佢好似有交情咁款
一上任,做左幾多野。
淨係一句 make America great again 都吸唔小票
有讀稿機
呢家美國係咪想習總落台?
要返工,買樓食好西
賺容易錢先乎合現實需要
而現實環境都係話你自己打晒飛機有乜柒用

希望大家明我表達乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞