彭斯既講話真係似宣戰宣言

292 回覆
414 Like 13 Dislike
當習維尼仲諗緊點應對貿易戰時,侵侵已經諗緊軍事戰
邊度可以睇到美國佬係出哂聲叫唔好?
想知多D歷史同D廢老駁嘴
以支國慣例,不外乎叫王偽講美國干預中國內政,對次表示強烈憤慨,要求美國不要說三道四之類
外國啲領袖好似好多都得
對比香港嗰啲真係差太遠 有唔少出嚟9up啲廢話都講到一舊舊
老老實實,有時間駁嘴不如打多幾份副職散工去買美股

今次一定發過豬頭
冷戰2.0真係會黎都似
當年美蘇冷戰係咪搞到蘇聯滅亡分裂?
本身禁入去打算感受下個氣氛
點知不知不覺就聽曬
全部都好中point

最後霸氣到:

Today America is reaching our hand to China. We hope that soon China will reach back, with DEEDS, not words, and with renewed respect for America. But be assured, we will not relent until our relationship is grounded in fairness, reciprocity, and sovereignty.

其實根本冇停過
大佬啊 人地鬼佬做政客文化水平要好撚勁
相比記者更講求語言既準確度
每隻字都係經過思考先會講出口
你以為香港班傻閪政客咩
冷戰根本冇停過,蘇聯解體之後俄佬咪一樣係美國敵人
我唔想內戰
邊度有英文全文
有 二戰,冷戰 有試過

厲害了,我的國
我禁咗入去條Link聽到係 普通話配音已經頂唔順

其實好簡單 自己youtube search Mike Pence第一個就係

如果你覺得跟唔到咪開caption睇
令蘇聯衰落,只係其中一部份令蘇聯分裂既原因
咁又係,敘利亞戰爭根本係現代冷戰
想要文字版慢慢閱讀下
聽完覺得好簡潔有力 有理有節
發下夢好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞