彭斯既講話真係似宣戰宣言

292 回覆
414 Like 13 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=LYk_OXsV_v0
唔係講笑
聽完你就知佢唔係講玩
強大支國怕佢有牙!
我係支那就唔x忍啦

王毅快d做野la

係就直接宣啦
ON99
美國有冇試過有一個總統或者副總統
全文都係屌柒一個國家?
好似分手之前講果種說話
美國副總統彭斯演講末段引述魯迅經典名句:「中國人對於異族,歷來只有兩樣稱呼:一樣是禽獸,一樣是聖上。從沒有稱他朋友,說他也同我們一樣的」。彭斯如此精準且具深意的引文,讓朱宥勳直呼厲害,朱接著更嘆服道,「他(指彭斯)還不是引用哪個中國官方不喜歡的作家,而是中國官方會一直標舉的作家來批判中國政府」。
呢條友好以識中文
做咩要配音
中美貿易戰——聯軍已至津門

http://lih.kg/bDexaS

預言
列根搞蘇聯嗰陣
其實毛澤東最後嗰幾年中共就呈現一片衰敗慘象,共產黨呢個集團理應跟住毛澤東之死一齊陪葬,鄧小平成功將呢一刻推遲至今有四十年,但隨住時間嘅過去,鄧小平生前所做嘅影響力已經越嚟越細,尤其撞正個唔跟祖制嘅習近平,將鄧小平定好嘅規則毀滅得一乾二淨。對內監控有增無減,各大城市實行人民信用計分系統,新疆狂起集中營;對外作為中興大業嘅一帶一路連番受挫,洗腦外國人嘅孔子學院陸續比外國閂閘,中美貿易戰重創共匪政權嘅國庫,共匪今日竟然要淪落到要向民間巧取名目掠奪更多財產去繼續打落去

我相信呢一日已經越嚟越近
我簡短講句
彭斯話中國100年前比人打.美國無搶過任何中國既土地
而且比錢中國去建設.但自中共成立後.大家由同盟國變成敵人

仲話中國應該走鄧小平改革開放果條路.而唔係習近平果條不歸路

然後好似當年德國咁.不停指責中共點樣想入侵美國
中共有幾邪惡.以美國人係絕對唔會怕

而且講到美國既軍費係有史以黎最高.仲準備建太空軍
又講到中共同中國人係應該分開
其實,已經講到好明
列根屌9蘇聯

根本呢個世界需要美帝維持正義
一係當人番邦蠻族
一係俾人打到仆街好似滿洲人咁
我係支那就唔x忍啦

王毅快d做野la

等睇出稿寫左英國!!!!
話我地軍費亞洲最多
唔話自己軍費全球最多
ON99
可惜香港上咗賊船落唔返來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞