10月開播 閃電十一人 獵戶座的刻印 集中討論 (2)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
今個星期停播?
播咗第一集啦
揾唔到link
上面嗰好似用唔到
百度盤
https://pan.baidu.com/s/1toSRhcrm4hcWgImrBAVmXg

提取碼 ddk9

線上可能遲啲先有
一集做晒成個trailer
洗唔洗快成咁
下集標題好似真係指向豪哥
我都覺得好快 下集做埋last resort
放棄左好耐
集集睇生肉 反正大概都明架啦
放棄左好耐
好似都冇咩字幕組肯做 集集睇下d新必殺過場就算
上集為止星期六朝早花園都有個字幕組擺seed, 今集見未有都係生肉算, 睇得明+1
同比卡超一樣用詞劇情簡單, 就算就咁睇畫面都應該估到做緊咩
一係英文囉, gogoanime有英文字幕
揾唔到link
上面嗰好似用唔到
放棄左好耐
好似都冇咩字幕組肯做 集集睇下d新必殺過場就算
上集為止星期六朝早花園都有個字幕組擺seed, 今集見未有都係生肉算, 睇得明+1
同比卡超一樣用詞劇情簡單, 就算就咁睇畫面都應該估到做緊咩
一係英文囉, gogoanime有英文字幕舊既
元堂應該點都捱到去打西班牙
其他就
總覺得第一場會輸
點解要做咁趕
而家amazon硬卡330蚊一box 建議大家唔好出去比人劏

P1:星相圖來看明日人對應獵戶座α(紅超巨星),一星對應獵戶座β(藍超巨星)
P2:這裡部分隊員被染成紅色,紅色的隊員(加明日人自己正好是11人)可能是『紅超巨星=明日人側隊員』,而藍色的成員可能是『藍超巨星=一星側隊員』
也就是說
明日人側(11):明日人・豪炎寺・岩戸・不動・砂木沼・氷浦・萬作・吹雪・基山・西蔭・剛陣
一星側(11):一星・鬼道・円堂・灰崎・野坂・坂野上・吉良・風丸・追加・追加・追加

orion官網簡介有寫“策略、背叛、衝突——”,有可能是指閃電日本會發生內訌而紅藍兩組對立。這樣的話這分組很妙了
- 伊那國隊員全部都是紅色(明日人側)
- 舊雷門的形勢是鬼円風vs豪,豪哥那個“終極手段”必殺技不知道是不是flag(?)
- 野坂vs西蔭,吉良vs基山,鬼道vs不動

西班牙話睇到好勁嗰個係豪哥?
好大機會下場走
應該係一星
我仲以為係無敵乜春
今場輸左咪無得打世界賽囉:
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞