10月開播 閃電十一人 獵戶座的刻印 集中討論 (2)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
無咁快感動25仔掛, 最好就一路信一星七情上面死拗點知最後畀一星兜口兜面照獲金既
不過一星應該會扮可憐利用佢, 可能妖魔化埋鬼道等個傻仔以為鬼道先係內鬼, 聯合埋其仔傻仔踢鬼道出隊, 跟住王帝醫好翻黎執屎
如果戰術皇帝醫醫下病查到成件事個脈絡之後返黎就屈機啦
撚狗
佢返嚟,鬼道就88 lu
應該會黎次合作既 睇下鬼道離隊前定回歸後姐
預賽已經要同不動連技
好快被消失
圓堂新技好冇霸氣
仲廢過魔王之手
今期佢同不動唔會有咩聯動啦
以前就話雙塔 依架最多咪都係帝國出身
不過鬼道灰崎吉廣同明仔四個真係好撚夾
呢集好撚爽
偷格偷撚到 到底呢套野想點
紫色隻野畫風好違和...明明之前2隻都ok
係咪我聽錯
自圓堂講完3色圓子之後
崩到2個經理人把聲好似轉調左
明仔係明日人?
有冇人有第6集LINK
生肉呢條算比較好
https://youtu.be/ug5VVxQnj60

熟肉正路聽晚先有
鬼道終於唔再得個講
開技係幾型 但係隻魔神柒
其實咪即係魔王之手重製
奇蹟自由人得招冰之矢
廢到
柒左好多啵
重製完咁柒就算鳩數啦

P1:星相圖來看明日人對應獵戶座α(紅超巨星),一星對應獵戶座β(藍超巨星)
P2:這裡部分隊員被染成紅色,紅色的隊員(加明日人自己正好是11人)可能是『紅超巨星=明日人側隊員』,而藍色的成員可能是『藍超巨星=一星側隊員』
也就是說
明日人側(11):明日人・豪炎寺・岩戸・不動・砂木沼・氷浦・萬作・吹雪・基山・西蔭・剛陣
一星側(11):一星・鬼道・円堂・灰崎・野坂・坂野上・吉良・風丸・追加・追加・追加

orion官網簡介有寫“策略、背叛、衝突——”,有可能是指閃電日本會發生內訌而紅藍兩組對立。這樣的話這分組很妙了
- 伊那國隊員全部都是紅色(明日人側)
- 舊雷門的形勢是鬼円風vs豪,豪哥那個“終極手段”必殺技不知道是不是flag(?)
- 野坂vs西蔭,吉良vs基山,鬼道vs不動

好似真係向呢個方向發展緊喎
成個反一星聯盟已經出咗嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞