[繼續討論]Mike pence 屌9 中國及香港前途

176 回覆
78 Like 1 Dislike
加埋歐洲,剩係查你高官海外物業已經頭痕
安享晚年?未必得了佢地
因為支共係同時達成 中國統一+經濟繁榮+有飯食既政權

支那人一日仲唔放棄既思維
咁呢個死結只會一直咁落去
而家中國真係亂出招,自己都唔知想點
今次唔係Twitter鳩吹
人地係公開話你係美國的假想敵
然後列舉例子指控你危害美國乃至世界秩序

下面係奧巴馬當年係澳洲宣佈「重返亞太」篇speech
大家可以對比下:
https://obamawhitehouse.archives.gov/the-press-office/2011/11/17/remarks-president-obama-australian-parliament
當年仲講緊Build a cooperative relationship with China
China亦只係提幾次
今次Pence對中國既用詞轉晒做demand
對潛在盟友先講"building new and stronger bonds with nations that share our values across the region"

呢單野咁嚴重都唔大肆報導
屌那星,係咁叫我老母續返本bno,死都唔聽,真係吹撚漲
比你有本bno都唔會有咩幫助
港共班權貴唔會睇住深圳河以北死
訓身救都要救
但係港共政府作個原因出黎凍結哂銀行存款你換咩金都冇用喎
我係諗住到時最壞打算有咩事,揸住本bno可以上到飛機炸
港共自尋死路
香港等攬炒啦

到時樓爆,股爆,爽yy
基本上拎BNO 只要香港融合成大灣區唔再係獨立地區
已經係難民 可以去英國
yes
美帝取消香港關係法,基本上等於收你一國兩制皮,到時就真係共享祖國榮耀
只要中英聯合聲明宣布無效
BNO即變英藉 因爲BNO國藉係永久性
但中國人藉只係中英聯合聲明強加落去
你估英國佬夠唔夠膽?已經對佢地無任何期望
乜都係假 但賭國運是真的
英國跟美國架啦
仲理中國乜柒
連登仔係想害到香港變返漁村先安樂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞