【十月新番】強風吹拂

762 回覆
42 Like 5 Dislike
睇哂本小說
邊度買?
小說真係好好睇
圖書館借
上wiki search先知原作都有翻少少歷史
電影都拍過
同作者編舟記都係咁
佢有散文「腐興趣 ~不只是興趣!」
依套好好睇 因為套動畫識左歌手leola
《真幌站前》系列的作家三浦紫苑說:「我對描寫男女戀情沒什麼興趣,而是更喜歡寫男人和男人之間,女人和女人之間,那種既不是朋友,也不是戀人,也不是家人,但不知怎的意氣相投的關係。寫這樣的關係很愉快,也許這就是我被說成有BL風格的原因吧。」
灰二x走
王子拆樓
比賽真係睇時間同速度 阿走又無錯

btw阿走真不可愛
有無機會睇到灰二未傷之前既故仔
阿走又無講錯既 但王子又咁努力要佢走又唔夠腳
班友仔得大一就係度飲酒喎
認真一下,其實阿走講既野岩唔曬,同時佢都冇立場咁講

箱根驛傳除左睇速度,更加重要既係吻合度
箱根10區入面大部份都係上坡既賽道
跑平地既人跑上斜唔一定叻
上斜最睇體重同節奏掌握 上集除左王子九個人都有比大隊既速度拉住跑 係呢方面其實王子最叻(雖然係佢無能力追)

仲有一個一開始屌人唔努力練習
到人地練習就屌人唔夠快
一陣入到箱根係咪屌人拎唔到第一
阿走連練習菜單同伙食全部交曬比灰二,有乜資格屌同伴
灰二:唔可以一味追求速度,這樣只會令人空虛
仲要鏡頭去返隻腳到
其實宿舍成班人已經好nice
阿走咁臭脾氣又情緒化
大家都未畀佢激嬲過

不過估唔到灰二係第一個對阿走爆發
講下心理又幾正?
佢好明顯係將佢自己以前那套放左入去自己個主觀視點,因此認為自己的隊友都是廢柴
唔可以話佢錯,要去比賽要計時自然希望個個人都達標,但係佢個心態錯哂
年少輕狂
動畫仲未解釋阿走既過走
但反而描述左六道大隊長叫佢領導個團隊
佢就以為跑得快就得
暫時動畫睇到阿走好無團隊精神囉唔該
牙走今集擺明係自己紀錄賽跟唔到、又冇進步跑唔順,先屌隊友洩憤
前兩集佢邊會push人去跑,指定王子退隊,直頭直接叫成隊收皮啦
呀走只係恨鐵不成鋼
箱根驛傳咁遠大
對自我要求高既佢,見到隊友唔達標仲笑哈哈咁,燥真係正常
同學長,灰二對話中都有叫走俾啲耐性,灰二都應該有啲急所以要爆,但對比起走,灰二真係完全相信隊友潛力
尼古學長自己早出發去跑走先,隊友仲笑佢唔知去邊偷懶,簡單一兩句就知心態上既差距
尼套動畫真係好睇, 繼3月的獅子後另一套每星期想追既動畫

* 阿走個樣同(排球少年)影山咁鬼似, 係咪同一批人做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞