【十月新番】強風吹拂

762 回覆
42 Like 5 Dislike
的確,只係睇動畫都已經好感動
睇wiki話全區, 往/復路都係破新紀錄
佢地絕大部分都少過30分鐘,有啲仲28分幾
香港跑得快都未穿30
95回:10時間52分9秒
往路優勝(107.5km)
5時間26分31秒
復路優勝(109.6km)
5時間23分49秒

https://ja.m.wikipedia.org/wiki/%E7%AC%AC95%E5%9B%9E%E6%9D%B1%E4%BA%AC%E7%AE%B1%E6%A0%B9%E9%96%93%E5%BE%80%E5%BE%A9%E5%A4%A7%E5%AD%A6%E9%A7%85%E4%BC%9D%E7%AB%B6%E8%B5%B0

91回:10時間49分27秒
往路優勝(107.5km)
5時間23分58秒
復路優勝(109.6km)
5時間25分29秒

https://ja.m.wikipedia.org/wiki/%E7%AC%AC91%E5%9B%9E%E6%9D%B1%E4%BA%AC%E7%AE%B1%E6%A0%B9%E9%96%93%E5%BE%80%E5%BE%A9%E5%A4%A7%E5%AD%A6%E9%A7%85%E4%BC%9D%E7%AB%B6%E8%B5%B0
咁唔知佢寫嘅'新記錄'點嚟喇
睇wiki個タイム
現コース同歴代最高記録係分開計
改過道定點?
睇直播嗰時個総合記録都係用上年青學做標準
https://ja.m.wikipedia.org/wiki/箱根駅伝の記録一覧
我梗係講平均那一堆
用最top驛傳跑手d時間去跑10K個時間根本黐線

其實睇強風又係好感慨
人地外國真係可以比學生響讀書以外發揮自己所長
香港
唔知你有無跑過馬拉松啦,雖然我一直都話香港最快都唔夠人日本大學生快,但要為香港跑手持平一下
日本大學生跑十公里係計運動場,香港係計街跑
而長跑最影響既因素有:體重、溫度、濕度、風向
馬拉松建議最好溫度係攝氏10度,而比10度低會跑得快過比10度高
香港渣馬年年比人投訴濕度高既日子搞唔多講啦
香港渣馬係東區走廊跑,食海風,仲要東區走廊都有上落斜
如果大家條件相等,香港最top個幾個(真係得幾個)唔會比箱根驛傳既大部份大學生差好多
但要同最TOP比人叫山神既比啦喎
改過賽道黎
香港渣馬出名條路放全球黎講都係難跑,因為上落斜太多
話好難只係香港好多人未見過國際比賽圍入打JER姐
我認同香港渣馬比世界其他大型城市馬拉松難(東京倫敦etc),屬於唔易,相對較難,但要同真係難既馬拉松差太遠
沖繩有馬拉松可以一段路高低差100米,跑6個鐘15分鐘都唔過70%跑得完

香港渣馬難在高溫潮濕,全馬限制時間短,最緊要係風大既地方太多,跑青馬大構呢D車用既橋一吹反向風就好撚濕鳩
但係幾十米高低差係好多國際比賽都會有,香港唔係設計唔到平路既全馬賽道,只係如果成條賽道都係大平路唔多高低起伏,對斜路型跑手好唔公平
而且體力速度分配,一直都係馬拉松跑者既課題黎
唔講太遠,講返香港
曾經舉辦過圍港島跑60公里馬拉松
D上落斜唔洗我講啦下話
香港人最鍾意乜都話自己難黎捧高自己
所以前兩年報唔到渣馬就去左跑沿岸馬拉松,麥徑一段d路黎,對某D人黎講可能相對好跑,因為上幾多就落幾多 但係上的位係真係幾癲
原來有巴打睇驛傳
今年4區 5區同8區都好好睇

灰二真係好qq 我老婆

原來有post討論
阿走真係衝動派
有火爆羲既影子
換咗op同ed
灰二係我嘅
正幾時出碟?
今集裸體
晚晚喺我床上都係裸體
小說就一半拎黎講正賽,動畫會拎幾多黎做呢
希望至少留10集
應該唔多,甚至可能無,動畫著重講佢地既內心成長,而且動畫個時間仲有半年先到正月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞