iPhone XS / XS Max 被指定價過高? Tim Cook:iPhone 已取代相機等產品

137 回覆
11 Like 167 Dislike
取代影音播放器呢句笑死人咩
先器講音質 你連最基本嘅3.5mm耳機窿都冇啦
佢直接講個 Face ID, 7nm CPU 個 Development Cost 好大咪得 ... 再賣下廣告講個 iOS Development 同 After Purchase 既 Service.

已取代相機等產品係幾年前已經做左啦
呢啲嘢一般人邊會聽得明/有興趣(除咗Face ID)
但佢話影相靚、打機順、聽歌睇片視聽享受一流、取代電腦呢啲大家覺得同自己有關
咁就會埋單
用 windows 都係呢 D 人
A: 眾人皆醉我獨醒

無可否認,蠢(醉)既人係佔大多數
回覆標題,價位係真係定得高得濟。
Tim Cook 真係改變世界吖! 改變全世界各手機牌子嘅價格上限。
其他牌子見 iPhone x set 價高到咁,都仲可以咁暢銷,自然會將自己新出嗰啲型號都升個價位,覺得啲人會照買呀嘛。
最頂癮既係,上限價位會比以前升得越來越快,呢啲睇下網上一啲分析,或者自己搵啲牌子比較唔同年份出嘅型號價位,好容易睇到呢個趨勢。
你影咩相,咩都唔帶就影到呀?
連帶部相機去影都懶,你未同d港女,求奇影,影食物呀,影街景。

咁樣,你洗比成皮野買xs,求奇買部電話都得啦
以前apple真係會因為有新功能想去追機

而家啲人強數用舊機都無所謂 因為唔大分別

高下立見啦
以前apple真係會因為有新功能想去追機

而家啲人多數用舊機都無所謂 因為唔大分別

高下立見啦
無反都贏iPhone 啦
未有xs xr真身用住部8plus對比下先

iPhone 8plus

Nikon D7500 F1.8
結論係gaycook食屎喇
求奇買都係買番iPhone
IOS比android做得好
貿易戰算唔係其中一個原因

APPLE又要維持自己一個潤利...抬高個價等你地消息者承受番
dc
除左smart phone
m43/入門單反無反都打左個market好耐啦
就算無電話無影相dc都係自然收皮
其他廠都做到佢既野?

用自己 OS? 得 Samsung 有個唔知咩 Tizen?
有咩廠係 Keep 住比你 Update OS?
有邊間廠係用 eSim?
有邊部電話係用 7nm?
有咩廠有埋個 Shopfront 做埋 Service?
有咩廠會有免費班教你點用 d product?

貴, 咪咪撚買. 正如 Mac Product 一樣.
Vertu 無人嘈話貴
無新ipad mini食屎狗
取代埋炸彈tim
根本冇人買
理得佢賣幾錢
幾多?
因為下一部機佢會賣$11000,到時d人就會覺得係皇恩大赦係咁狗衝,破銷量紀錄不是難事,其他產品亦可以跟著iPhone個價錢定位再加價

利申:9up
LM
其實只係窮撚連登仔買唔起,留名9/21 號後周街都係Xs
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞