iPhone XS / XS Max 被指定價過高? Tim Cook:iPhone 已取代相機等產品

137 回覆
11 Like 167 Dislike
人如其名
佢一定係咁答
你想佢答咩

唔通話係明賺你錢嫁啦,吹咩
apple 冇相機同影音部門,tim cook 先可以咁樣答。你地睇下sony mobile

btw 相機一定冇可能取代到。大sensor , 高iso ,超廣角, 淺景深(一定唔係就咁係手機推f1.4 同 f16 就可以比到相機既效果), 仲有其他拍攝體驗,取景,手感,手機仲有幾百條街要追 。除非突破到物理限制
取代相機 行轉星際睇下咩叫相機先啦
純粹回應佢嘅疑惑

點解samsung 做到 apple 做到嘅嘢但平過佢,可以解釋到嘅就係佢喺其他方面研發成本較對手低
無錯丫,iphone不嬲貴係ios同A系cpu到,得確係獨家野佢有你無。
佢賣得貴唔貴,值唔值,咁先見仁見智,
你老母臭閪 連headphone jack都冇點撚樣取代影音播放器? 講得出嗰個都弱撚智.

一部電話幾勁幾勁都好 我覺得8000已經好盡 過萬真係

間公司咁撚有錢蝕錢賣機都唔成問題啦

以前steve jobs就改變世界你就搶鳩曬世界啲錢
媽 佢痴撚左線啊
你知唔知a12 投資左幾多錢落去
垃圾
因為佢有個7nm A12 CPU 首部手機用
相機又有smart hdr

即係你9影都可以好靚

你又吹佢唔撚漲
7nm係今年第二季先開始生產第一代,即刻拎出黎用算係咁,價錢貴都ok
賣咁平點曬命 下年唔該加50%
呢個答案中肯
獨家既野一向係貴
你情我願,你買得落手唔覺得貴咪買
出手低D既咪買返三叔囉
gay cook冇㗕錯喎
我有部單反都唔多想拎出黎,去旅行都係條女叫到先拎部單反出街影下佢
講手機影相,三叔都已經數一數二,低光位好勁。
當然三叔就憑影相呢一part,賣貴過大部分android 都吹佢唔漲
用個名呃錢
講到ios 進步好快咁喎
除左一開頭咩都要寫之外咪又係改少少
咁人地又好難大大聲咁講話自己想呃錢呃
佢話取代大光圈鏡頭
邊有啱到?
咁對你嚟講 Apple CPU 都係一樣只係改少少
其他人我唔知但iPhone 已經取代咗我部Nikon (most of the time)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞