異度神劍2 / 異度神劍2: 黃金之國伊拉 集中討論區(6)

497 回覆
2 Like 1 Dislike
冇得避招
黃金國轉人就係補血

戰鬥緊 係行得慢啲

另外唔玩左本傳先?
thx
等我仲戰鬥一開波走來走去避敵人攻擊
又要普攻先出到技
結果變左走住屌
行到窒窒下咁
不過如果啲技係要硬接咁我企定定俾佢輪姦算

要玩左本傳先?
因為我見黃金國平啲又可以獨立玩
驚正傳買左冇興趣玩結果損失仲大
所以試左黃金國先

而家玩落都ok
遲啲爆左再買正傳
另外黃金國實體版入面個code 係咪要有本傳先有用?
個code係正傳用,劇情上玩本傳先會好d
前傳劇透曬本傳內容,你真係打算玩本傳既話
冇所謂啦
好玩嘅game 唔會因為劇透左就唔好玩
況且我上個post 都有睇
當中應該已經有唔少劇透
雖然我睇唔明
黃金之國最多都係講番D前設野,透唔到幾多本傳既內容,
其實真係唔怕比佢透哂
60幾個鐘打到第八章
我見個圖鑑仲有10格以上未抽到
咁打落去200個鐘都未必全S
如果有買dlc既,
快手入2週目拎新神劍同刷挑戰任比較好,
1週目啲神劍夠用就ok,
留返入2週目先慢慢刷史詩,
較自訂難度,乜都最易,刷野快好多
我爆左一周目
但柒冰已經玩到其中一樣99,唔想斷
玩緊黃金之國
玩到啱啱好有3隊人
但完全唔明所謂嘅連擊係要點出
買左無耐 到第二章

遲啲跟劇情仲會唔會有神劍加入?

完全唔想用啲廢劍

Dlc有無劍送?
直接玩前傳真係劇透自己之餘又唔夠教學玩落去
剩係爆機既話 全部支線劍開晒好夠用
得妮雅係需要抽下劍
真係冇咩教學
我又冇打開機悟性差
佢得幾行字(tips)睇完都唔明

另外啲怪一下攻扣左我9成血
呢啲係咪唔叫lv 打
定我唔識打
你係可以等級壓制 但完全唔明個戰鬥技巧會好悶
我都覺
會變左手機game 咁鳩㩒
黃金國我都只係玩下阿德爾既無限浮空,同正傳比玩既野真係少好多,掛球又唔爽,對面仲會覺醒變癲狗
少好多?
即係正傳仲複雜?
黃金國我已經覺得複雜點算
正傳其實節奏慢少少 真心唔推薦直接玩前傳
黃金國最主要係簡化左系統,最明顯既分別係神劍連擊,悟性差既玩家九成會完全唔知做乜
係咪有分幾種連擊
1)破防->猛擊
2)隊伍連擊?
3)神劍連擊?

媽丫好亂
究竟點出
3種連擊,第一種係御刃者連擊,姐係破防->倒地->浮空->猛擊,第二種係神劍連擊,用必殺去出,姐係你個A制,一共3級,每升1級你個必殺等級既最低要求都會加1,第3種融合連擊,姐係御刃者連擊期間用神劍連擊,掉轉次序都得,但效果會有好明顯既分別
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=1372&snA=3044&tnum=5&subbsn=9
巴哈d台仔通常都會整理依d教學
前傳系統做左一d簡化,屬性走向果部分你可以無視佢
前傳你d屬性點連都可以,但部分走向會有加成,(第一頁張圖)
再研究下
大家通常係咪專注玩1種
thxthx
研究下先
希望正傳/dlc 唔會好大出入
已經一頭霧水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞