異度神劍2 / 異度神劍2: 黃金之國伊拉 集中討論區(6)

497 回覆
2 Like 1 Dislike
姐係你買左正傳同前傳 但係兩隻都味開?
二周目rex係咪都要去到第八章先可以用人地既神劍
Xenoblade pro con 有貨返
好感動
岩岩爆左機,唔該我想問下開二周目之前有啲咩一定要做
真個時話光同阿戴爾佢地呢PAIR個GAY絆同佢唔同
個關係應該似戰友/拍擋最多都係兄弟情
黃金國打到啱啱將人力升到4 lv,用咗唔少時間,尤其收集材料解支任…
我想問下有2個機械收集任d野邊到揾?尤格手藝果d又乜黎?我一件都整唔到。
係咪有二周目/隱藏boss/hard mode?如果有,人力lv要重新解?
你要先整探測機銀, 去地圖上面d古老機械收集機械零件, 之後先做到佢d手藝
英雄有老婆有仔等佢翻去 點似rex為左溝女去幫人
二週 支線同人力重置
boss會留紀錄 有hard難度
支線同人力重置…咁我一週係咪即係解哂都冇意義?
當比個一週目目標比自己
我一週目都係爭打個幾隻黃金boss個個人力
支線就係打滅前做哂
黃金boss?咩黎?我想知有個地方要好多封印石板,裡面有咩?
就係封印石板個位 你開哂入到去就明
岩岩入手 隻game係中文版 封面輔15級

如果想買係eshop買season pass

洗唔洗轉區 定日本eshop就得
日本eshop
已買 唔該巴打
黃金國啱啱爆左normal主線,想打埋封印版嘅野之後開hard mode(定有d重要野打埋先得?)

劇情有樣唔明,最尾真點解無啦啦會改變咗(做奸人)?
我諗佢燒屋應該係指勞拉果d已經死哂,但點解劍主死咗佢又唔會變返核?(其實正傳霞點解岀返黎我都唔記得…)

正傳伽具土又話同過光有大戰,都冇嘅頂
真應該係對人類絕望(腦補)

勞拉冇死到 就死比真食/冰封左
真變左 Man Eater

霞 正傳變左教宗既神劍
DLC最後 勞拉 真 霞比教國追殺
啊!追殺應該係隻人造人果part帶岀黎的內容!咁之後佢地見到條村之類有乜咁開心?勞拉老母條村?阿戴爾細佬果part想點…正傳又冇講…

感覺真同光講佢真正kizuna係未來果part有d格硬黎…

rex同阿戴爾關係呢??只講了阿戴爾唔係純正古拉人(曈孔顏色)同埋冇講佢點樣去咗同滅&佐田彥成魔之路…
條村咪重建伊拉

嗰個阿戴爾細佬黎咩 唔係呀哥?

Rex同阿戴爾關係冇講

留白既劇情可能係之後DLC或者後作講返
好似講左唔會再有dlc加啦
有個人和之力去到好後既支線任做完
會講阿戴爾係有老婆而且大肚就黎生
有時d野唔洗畫出腸,會比d想像空間讀者
Dlc已經出晒
兩個故事相隔500年 我覺得有d野唔洗交代得咁詳細反正又唔係真係咁重要
上youtube個d睇d鬼佬係到討論rex係咪真係阿戴爾後代都可以講到幾十個comment真係好誇張

btw d鬼佬真係好鬼鐘意xb2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞