異度神劍2 / 異度神劍2: 黃金之國伊拉 集中討論區(6)

497 回覆
2 Like 1 Dislike
我當係為睇劇情先推動到我玩落去
其中一個我覺得玩得唔爽既地方係劍主連擊冇正傳咁自由
Monolith Soft: Xenoblade 2 exceeded expectations in the west, series could “go down a path it hasn’t gone down before”

https://nintendoeverything.com/monolith-soft-xenoblade-2-exceeded-expectations-in-the-west-series-could-go-down-a-path-it-hasnt-gone-down-before/
想問下d牽絆對話有冇限期

係推過左主線進度就無?

定到後期都可以一次清晒 唔會miss?

唔會無
二周目會重置
唔該巴打
玩完心upup 如果最後可以再講多啲真就好
爆左 伊拉篇
上網補完返啲劇情
先知米諾奇係邊個
同本傳跟本兩個人
成隻GAME近乎個個係度懷疑人生
得爺爺一個識享受人生
爺爺明明咩都知但咩都唔講
8章話講左出黎REX一同情佢就死硬
邊個黎。。。已經唔記得左。。。
屌 係咪咁多人認唔到
佢有講過賊王係佢劍主嫁WO
係性格同對教皇觀感兩個人
知教皇唔係好人咁唔想見到教皇仲叫REX去搵教皇
其實個前傳同正傳中間個500年空窗又係好多野可以填返滿
佢本身正傳早出場 又少劇情 又路人
琴日爆左伊拉,爭最後黃金四獸未清88人和力,結局親眼睇住伊拉下沉喊到仆街
個結局真係好抑鬱
仆佢個街
normal 黃金四獸未打到...要開技能先得但牽絆環未解鎖...
其實點先解到???
其實好好奇本傳度光點解一眼係認出米諾提? 完全兩個樣
如果光識分噬人者, 咁一開始就睇唔到妮雅? 要佢除衫露出核心先知?

因為天之聖杯有晒所有神劍既data但唔知係咪eater
是但啦 套野完左架la
啱啱買完黃金四獸情報,
守護天唔夠打,想打住其他先…點知揾唔到…
旋風天係觀星台座,即係邊到??
伊拉內部差唔多上到頂個到有個境點 你揾下就錢見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞