異度神劍2 / 異度神劍2: 黃金之國伊拉 集中討論區(6)

497 回覆
2 Like 1 Dislike
已經算快
成隻game普通爆機都玩咗130個鐘
我買左dlc入面啲野唔敢拎出來用 因為唔識玩 好驚浪費左啲有用野
迷戀藥 乙太結晶 超頻可以唔洗用住
除左超頻同核心水晶算比較重要之外,
其他dlc道具隨便用啦(食物呀果啲)

我個人就主張如果打boss卡關就轉easy過左佢算,
前期至中期無乜裝呀神劍果啲,
其實都無乜戰術可言,都係企定互砍等出技,
故事對我黎講比較吸引,
我有開過easy之下慢慢打都8x個鐘先爆一周目
唔洗怕太快衝爆主線之後會悶,
你有買dlc夠你玩多一倍時間有突
隊伍齊三個人未? 未就衝劇情 就算同lvl好多戰鬥都要三人先夠打
一陣轉返簡單先 暫時仲係主角 同白虎兩角
之前睇平民遊戲工作室條片講到勁垃圾一直唔敢買
前日買完而家打到第二章中段 覺得幾好玩過

仲研究緊個戰鬥系統點玩
只可以話第三章前都只係tutorial 因為基本上第三章先開放成個戰鬥系統 個人黎講前期睇劇情頂過去 廿粒鐘玩到三章開始就覺得好復雜 但係好好玩
我玩到差唔多爆機先識用+制個爆珠
我覺得去到爆機都係tutorial
咁我想請問下DLC送嗰推核心水晶幾時抽好
琴晚忍唔住抽左5粒史詩核心
中左三隻5星 但淨係擺到一隻入隊
初期抽D神劍比REX同NIA用黎過渡,之後等梅蕾芙同齊格入隊,就主力比佢地抽
睇平民段片下面啲comment就知發生咩事啦
初初睇冇乜Dislike信左
之後聽啲Friend講話好玩 又搵番啲評價嚟睇
個世界觀根本正到癲
人物互動又有特色
以故事嚟主一定鍾意玩

嗰啲youtuber係咪玩完啲動作game嚟評呢隻⋯
Nia就剩係比回復型佢用
等佢專心回血 唔係好易死

咁我暫時留番啲史詩水晶遲下抽
好想要
屌你老母唔好透劇呀
痴線隻GAME出左成年有多仲比人屌劇透
呢啲又唔係好大嘅spoiler
爆咗都唔會好影響你玩
你講某某神劍會入隊就話姐
出幾耐同透唔透有咩關係
咁咪成世都唔傾得
連登呢啲一個post過其實好尷尬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞