[技能發動] 樓下執咗隻貓...

349 回覆
562 Like 17 Dislike
好乾淨,應該未夠一歲
唔知有無人養開係唔係走失,好痴身好乖
同佢約略沖咗個身都無出爪比我洗同吹
我聽日要返夜班,無咩時間做d咩
未養過貓,屋企有窗網
鄰居好心分咗d貓砂同貓糧比我,而家已準備埋塊厚毛巾同一兜水一兜糧俾佢
而家可以點做,求教路

佢自己跳上我大髀訓
搵個盆整個砂盤先啦
已經整咗
咁夜先出post, 啱啱執嫁?
都係例牌帶去睇獸醫基本BODY CHECK 睇下有冇蟲呀咁
之後預約打針 呢個SIZE斷左奶又乖又易教
隻貓好乾淨又痴身,唔知係咪人走失,唔敢投放太多感情...
去邊問有無人走失比較信得過?
Sorry眼殘
睇下身上有冇蚤,耳仔裡面同眼框會唔會好多黑色點點
眼鼻口有冇分泌物
Pat pat有冇軟便殘留
11點左右執,佢本身係咁叫好驚所以摸咗好耐,然後好快咁幫佢沖咗吓身同吹乾
(之前有親眼睇過養貓d朋友沖都知大概程序)
佢好乖,係見到驚但都無出爪比我搞
之後係咁叫我摸叫我抱
而家佢係我對腳上面訓咗先出到post
屌你老味,食你自己條臭丁啦
我d返工時間有d難度
聽朋友講去愛協都ok?附近有
無,佢勁乾淨,所以感覺好似啱啱走失果d 但又無話想去第度
基本BODY CHECK就邊到都OK 唯獨係唔好信D獸醫鳩UP逼你要食配方糧
你睇下貓糧個PO學下野就OK

沖身果陣check過全身無咩傷,係口角傷咗dd
都好精神,見糧會食,周圍捐咁,摸又會咕咕聲
不如樓主養左佢
社畜呢排返工好忙無咩時間 有無簡單推介
主人本身偏瘦
我都想
前提係佢無真正嘅主人
咁乖咁痴身,如果本身養緊走失咗,個人應該會好唔開心

係咪去check吓有無晶片先算
check下有冇晶片 冇就算數自己養
我都係咁諗,痴身到咁,我溶鳥
今晚可以點,搵塊毛巾放入紙皮箱俾佢訓之外仲有無咩要做?
冇 等佢自己適應
如果佢痴住你訓就一齊訓啦
佢係都要訓我腳,放佢喺毛巾就即刻跳出嚟跟住

我都想,但我有輕微貓毛敏感,習慣前應該難d一齊訓
而家困咗佢入廁所(收好哂d清潔劑之類嘢)
放好哂毛巾紙皮箱,水兜,食物,貓砂
佢叫得好慘,但我都要真係需要訓

嚟緊返完極晏班就返極早班,可以做到嘅野餐係好少,對照唔照顧到隻貓感到萬分不安,係咪社畜都係唔好害喵好d
邊頭執到
屌這些機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞