[技能發動] 樓下執咗隻貓...

349 回覆
562 Like 17 Dislike
樓主係邊區,如果係元朗,可以介紹你去某獸醫,本人覺得幾好,兩位主子都係睇佢。

帶左去睇獸醫做身體檢查先,之後出街招,問下樓下保安,可以既話如果有大廈/屋苑既fb, post上去問下人,無人覆就收編

收編後,最好去買個籠困一段時間,俾佢熟習下,得閒可以放一放出黎做個小休。
唔岀爪都可以用口咬鳩你,我隻貓就係例子 點都好,貓貓要健健康康
成晩掛住隻貓d嘢係咁睇吓有無人搵咁
多謝各位巴絲嘅回覆,我而家要去準備返工先
隻貓暫時都好乖咁,係不斷係咁叫,唔知係咪掛住真正既主人
問看更, 貼memo響告示板
如果無人搵你就收養啦, 緣份嚟
問咗管理處,暫時唔似係呢座大廈嘅貓

屋企人好抗拒,係咁話我夾硬執隻貓返嚟無諗過後果 我都明 但聽到佢喺度係咁叫得好慘又痴人,好想幫佢做返d嘢...
中三有無能力養呀 希望你可以照顧佢
lm
呢幾日要返夜班有d難去搞呢搞路
仲有屋企人好唔鍾意
但攬住隻貓果吓真係個心溶哂,我好想照顧佢直至永遠
如果屋企人唔接受會好麻煩,一歲會好百厭
btw仔定女

但都係果句,緣分嚟
一歲但好乖無周圍跳同咬嘢
我等緊個朋友gogovan個籠比我,但就要出門,唔知點算...
你響屋企地位高唔高? 會唔會襯你返工掉佢出街?
佢好乖,淨係搞亂咗個貓砂

但無屙到落去
成晩流流長佢屙咗去邊
似係啱啱走失/被遺棄無耐
但又唔似係同大廈就失
你/有朋友有走失可以tg我傾吓睇吓係咪佢
https://t.me/nekomanma
一陣返工再問吓

教唔到,佢去貓砂度係訓晒落去同床
你話噚晚困佢喺廁所,之後開門出嚟搵你
可能識得用埋馬桶沖埋廁
隻貓無剪耳,唔知係點解
完全無時間去買或者收網購
都無正常時間可以交收
你個口
比envy
洗咗次,無咩蝨
不過我自己有d貓敏感,所以唔會放入房
元朗好遠 不過都多謝介紹
我晏d會睇吓點貼街招落樓下
佢都無咬,淨係搵個頭黎撞我同搵腳撐我,勁qq
唔算低,但家人有時會唔理我做決定

我都覺得有機會,佢識開門係好癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞