[技能發動] 樓下執咗隻貓...

349 回覆
562 Like 17 Dislike
朋友無用
都俾咗幾多砂佢,有最少半隻手指咁厚
佢都識冚屎冚尿,但就係臭得好緊要

會唔會係嘢食/飲水少問題?

而家俾緊乾糧,有時撈dd濕糧,一日俾一次鴨肉乾零食佢咁
屎臭就關糧事 但你食再好既生肉 都係有陣嫁啦
尿就關貓砂事 有d砂係有除臭成份 如果通風差可以考慮
岩岩回左個post話有貓走失,就見到呢個post

果邊隻貓走失左幾個月了
買個飲水機比佢飲多啲水 流動水吸引啲
唔好食咁多零食 買啲副罐比佢 久唔久食一次
啲乾糧加啲水等佢飲多啲水
貓砂黎講 我用開N1算唔錯
用埋貓糧既成份都影響貓屎既味道
貓貓意外走失 大學生領養者不聞不問 義工斥:我信錯佢!
https://lih.kg/828761
同好似樓主果隻貓好似
真係幾似 尤其係額頭個D紋
如果係真 老虎蟹都咪撚還俾條仆街啦 dklm
對眼既顏色都唔同
樓主汁返黎隻貓對眼係藍色wo
天水圍wor
樓主唔係九龍區咩?
啱啱對咗對屋企隻同個post隻貓貓,我隻塊面無咁圓同埋額頭d紋唔多match

問哂附近,暫時未有人搵,再過多個禮拜無人搵我就會搵朋友幫我上網搵主人,返工唔得閒mon咁多

所以都暫時唔update新相住,我相信係真主人一定會有足夠資料嚟同貓貓相認

between今朝家人竟然睇得出貓貓要水,仲主動斟咗兜水比佢
但轉個頭又話咁幾時搵到人要隻貓?
唔記得而家隻係咩砂,返去update
n1喺邊有得買?想研究吓

而家睇緊有咩自動飲水同出糧嘅機

佢都算飲得多水,日日都好多尿要剷
屌你老未 世界上總有你呢啲咁既仆街
你係絲定巴?
會影響到隻貓?
暫時叫住佢做喵喵先,改名真心想等肯定無主人同家人正式接受咗先改,唔係轉咗手佢又要改名會好亂
唔會,只想知
我屋企個隻本身有名 而家變左阿貓
因為叫佢名無乜反應
住樓就hktv 啦
送到門口又唔洗自己搬
村屋就搵下d online pet store

仲有糧如果你決定左長養佢
最好都係比罐
貓本身唔鍾意飲水
食乾糧再要佢自己去飲水好難令佢每日有足夠水份
食罐就基本上已經夠每日嘅水份
如果唔係好易有腎病
揀隻好d 嘅罐
食貴少少嘅糧長遠嚟計可以慳返睇醫生嘅洗費
睇一次真係好鬼貴
寵物台有貓糧post
好多嘢學㗎
味既問題,我用緊呢隻
https://www.amazon.com/gp/product/B0002AST9W/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
好神奇,我養兩隻既味,滴一滴落貓砂盤就搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞