[PS4] Marvel Spider-Man 討論區(4)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
我覺得最煩係雙鞭佬,又遠又痛
成日以為走得夠遠跳起,點知又比佢捉,再跳又再捉,好屈機
我主線先到心魔,但已經54%
講漏咗,雙鞭佬仲可以無限擋蜘蛛射擊
先搵個人多路窄既地方開個蛛網炸彈(技能9點方向) 好彩既話可以黐左兩三個埋牆
再放電(技能6點方向)或者將敵人浮係半工個招技(技能7點方向),咁就可以1,2個敵人慢慢應付

多用技能好玩好多

小蜘蛛
我打得仲後,不過驚劇透唔講咁多。玩主線睇埋劇情,就好自然玩落去。而家諗住轉驚人玩,出色太易。
攞野掟佢

我諗諗個個去到呢度都會自拍
解難高手獎杯點過
我覺得難過web of shadow, 佢拆咗好多好detail 嘅控制出嚟, 係好事嚟
玩無人機玩到火滾 但又好正想挑戰成功, 玩左成個鐘終於掌握都少少
有冇人知報紙收集任點收集
無意中係個報紙櫃收集左一個
好似有十幾個
我見地圖又無座標,點揾?
我想問買左普通版 第時出dlc係咪要再比錢買?
最緊要其實係用L2+R2踩點 再禁X加速
如果無點踩 就唔好用L2+R2衝過去
會變左爬牆 然後就慢左
應該係 睇個款好似batman 咁出DLC (新人物,新敵人,新衫)
琴晚打啲建築地盤或者路上面嘅隨機罪案
明明做到額外目標(e.g. 痴人上牆x5)
但完成之後都係得一個幣落袋
我寧願佢好似witcher咁,買完多個仼
玩無人機係睇你對swing既操作有幾熟練
多用L2+R2著地後X會比就咁R2易控制方向
留意R2拋物線唔好大,係接近地面時先開R2,到開始向上升時就按X拋自已出去,咁樣係最快
我試下咁解釋,有d 1999:
你當係側身望住gg俠時,佢係一個圓形既弧度swing, 蛛絲頂係圓心, 你係gg俠4點/8點方向先按R2,同樣係4點/8點按x彈出去

若果放手個下向天上衝,如左右係牆就用x(水平稱動),然後按L3衝落地加速繼續R2
屋頂就用L2+R2著地後X再重覆上面講既野
唔小心落左地同樣向住燈住頂用L2+R2後X彈出去
點倒吊
唔係有多三個故事咩
預購數位係咪有野送?大家收到email換購未?
我諗佢係買完dlc就會好似買左新一集咁
我係怕麻煩唔鐘意用信用卡買姐 而家有少少後悔無買豪華版
爬上天花 按L3
一個仼就係一個故事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞