[年經]一人一篇百看不厭潮文

182 回覆
685 Like 16 Dislike
講真,黨主席話大唔大話少唔少,我建議你去歐洲打德國又好去北美洲打美國都好,中國已經冇咩發展空間喇。你先去搵北韓傾傾先,北韓等開戰好耐,金正恩多謝你都來唔切,再去日本搵安倍晉三,同佢講大陸準備去打美國,個國字都未講出口佢應該即刻打電話叫軍隊準備對付日本d美國駐軍,佢都忍左佢地好耐,之後唔洗搵其他人,理由下面再講。

係你搵完北韓同日本之後,基本上其他國家都會有代理人搵你,睇下金正恩蛇頭鼠眼,講左個計劃比佢知佢就一定幫你唱通街,想打美國既人話多唔多話少唔少,只要唔係美國人,你同佢講要打柒美國。基本上佢會問番你時間,地點,人物。

就係咁,大勢已成,你鐘意擇個良辰吉日又好,即刻打又好,你咁多人,唔洗半日,奧巴馬即刻舉白旗投降。

等到美國投降,你唔好要左美國,乜都唔要,送左比北韓先。一來北韓本身已經神憎鬼厭,二來匹夫無罪,懷璧其罪,唔洗你挑撥。轉下眼北韓就會比人做低,如此類推,打下打下就會得番你一家獨大,統一全球就指日可待。

唔夠一年,你應該已經做到全球主席,閒日你鐘意搵c朗同你篤波又好,搵美斯打藍球又好,你鐘意想點就點,當然,如果你仲係覺得唔夠,你可以整番個新宗教,自立為神。

上左神枱後洗人去周圍做假新聞,話你係神中之神又好,話耶穌係你手下又得,日日叫人上香比你,然後不停吸收晒d信眾既信念。

最後一步,就係等,等咩野?等儲夠信念,你唔係真神都變到可以立地成佛。
所以咪話,台灣真係一個充滿住bitch同厹既地方,呢個地方既人成個腦除左諗點樣恥笑香港叫支那之外,就係諗住做愛,sex,做愛,外遇,偷情,同人妻人夫做愛,亂倫, 強姦,迷姦,撿屍,一有時間就諗下可以點樣屌到自己個呀嫂,堂/表姐妹,女朋友/老婆嘅姊妹,或者朋友個女,朋友個孫,弱智信徒嘅弱智女、 弱智孫女,老闆屌女秘書,醫生屌女病人,偷嘢女客人主動叫處男店員屌佢同幫佢口交,老師就想同自己個學生做下愛咁,學生又諗下點屌個大波miss,再唔係就係最鍾意做愛果時拍下片,方便以後分手再要脅下個前度做多幾次分手愛,台妹最馨同條仔吵兩句嘴就馬上搵前度傾心事,傾傾下就又做愛,個前度問佢可唔可以內射,台妹搖頭說不,但最後還是被射滿滿,所以話,呢個地方真係十分淫亂。
郵局女職員將對波擺上磅呃秤
都話萬里死左好耐.........
我好爽既。
你唔駛錫住我痛既,我好爽架。
快啲屌!

屌吧
屌呀快啲
我就黎頂唔住呀頂唔順呀快啲 嘩
請你大力插呀
丫 BG:撻撻撻 x2
丫丫丫
哎唷,好高潮哦
唉,我都唔知屌hi咁爽架
呼,終於搵到感覺
嘩,我以前都唔知咩性高潮咩野
嘩,真係爽死
快啲屌死我呀

唔丫,嘩,爽死。
唔嘩,事實上爽到死得了。
唔丫,我不能忘記你。
BG:唔
你快啲屌我
唔丫,丫
丫,唔丫,oh,ohh,丫,唔丫
發發聲,丫,屌丫,屌到發發聲
唔丫,丫,oh,哎吔,真係爽
真係爽呀,哦,小小呀,小小呀
丫丫,丫
哎吔快啲,快啲,我黎啦,一齊come on,一齊高潮,哎吔好爽呀,一齊一齊,哎吔,哎唷呢CO,你真係多呀,嘩,丫,真的多呀真的,呼真係多到不得了,嘩

你好熱呀 哎
哎,哎,哎
一乾三濕
有無人記得有篇潮文係講條友去做parttime定唔知暑期工 人地問佢點稱呼 佢就話俾面就叫聲師父哥 大概係咁 唔係好記得
有無巴打知我講緊乜
講起我就扯火啦
我家姐一路都在太古廣場一間名店做sales
間店有好多有錢人同名人幫襯
做了很多年,已經是senior
咁多年黎都好俾心機做,經理亦好like佢
因為收入不錯又隱定,家姐原本諗住同拍拖多年既bf結婚
咁多年黎我家姐好少俾人投訴
而且同好多大客既關係都唔錯
前排關心研去過我家姐間店幫襯
不過serve佢既不是我家姐,但佢一買就買左好多野
過左個幾星期,佢又再去間店行
上次serve果個Day-off, 咁我家姐就頂上serve佢
開頭已經好有禮貌介紹d新貨俾佢, 仲話俾折頭佢
佢就無乜反應,望一望另一堆客
果堆客係大陸人,三至四個,講野好大聲
關小姐就同我家姐講話可唔可以關左間鋪一陣
等佢揀衫
我家姐同我講,佢公司一向唔俾佢地咁做
驚做壞個頭,除非真係有乜大人物,好多記者好混亂先可以咁做
但佢見到關小姐黑口黑面,都識做話打電話去問一問老闆
老闆梗係話唔得啦,至多俾多d折頭她
咁關小姐就發老脾,鬧到我家姐一面屁
d說話勁難聽,又話自己買野既錢多過我家姐搵幾年既錢
我家姐都唔敢得罪佢,一味道歉
跟住關小姐就走左人,家姐就同老闆備案
老闆瞭解左情況就無再追問
過左兩日佢接到老闆電話話收到complaint
話有人投訴佢態度唔好,唔理顧客感受
公司policy一向唔話俾佢地知係邊次事件
我家姐估黎估去都淨係得失過關小姐一人
總之俾老闆話左兩句
又過幾日,關小姐又黎
這次和件西裝友一齊,但好在成店都無其他客
我家姐怕又惹事,叫左個junior過去serve佢
點知條老西友係要點番我家姐serve.
根住關小姐就玩野,試衫,但話d衫俾其他人試過污糟
要開新衫試,我家姐雖然知公司唔俾咁做,
但怕左佢,唯有照做
點知試左兩三件,件件佢都要咁試又無話要
我家姐終於話唔好意思,其實唔可以咁做
(根本明知她玩野啦.....)
又係至多俾多d折頭佢
跟住佢件西裝友就鬧我家姐話"係咪話我地無錢買你地d野?"
我家姐話唔係,但佢照鬧
鬧左十幾分鐘
d同事見咁幫手,又照鬧
最終打俾老闆 備案
之後連收兩封warning letter
早兩日接埋大信封
年尾俾人炒左
早幾日同條女去左日本玩
同佢又去新宿買手信,又去有馬浸溫泉
返到去酒店已經累向左走向右走死
咁咪上床訓囉,點知條女又玩未玩夠
想玩D新奇又刺激既野喎
咁見難得可以陪佢去日本玩,咪陪佢玩下囉
佢係我送俾佢個LV袋入面拎左張紙同
支筆出黎,原來佢想玩井字過三關
大家如果識玩既話都知呢個係必和既遊戲啦頭幾舖我都扮下認真同佢玩
間唔中輸下當俾佢開心下啦
點知佢發爛渣用D橙皮掟勁我
話我玩得唔認真喎

Hi佢老味真係火都黎,即刻轉身射個三分波!!
之後佢又好似唔忿氣
係個LV袋入面係咁摷
都唔知佢摷乜向左走向右走
摷左成分鐘之後拎左個卡路士出黎
估唔到個衰婆成日袋住第二個男人係身邊
個卡路士拎住個波可到角球旗
Hi佢老味我都未準備好
卡路士已經開左角球
嘩個波勁向左走向右走到呢
連愛國者導彈都截唔向左走向右走到
成個香蕉波咁一野彎入左
真係服向左走向右走左佢
好彩先前我入既係三分波,而家三比一!!
諗住自己有兩分係手有優勢啦
佢又伸隻手入個西度係咁摷
今次又唔知佢想點喇
摷兩摷抆左個舒拉寶娃出黎
嘩,Hi係個西係叮噹百寶袋咩!!
已經心知不妙集中精神去應付
當我去搵我塊球拍時,舒拉寶娃已經開左個波
Auntie我拍都冇唯有用手接啦
成機渣下舒拉寶娃個波都好嘛!!
唔洗兩秒個波已經去到眼前,咁我出手啦
個波我就掂到喇,不過就勁向左走向右走到呢
打到我手掌都就斷咁滯
仲搞到我原地轉向左走向右走左幾十個圈
就咁俾佢入左個ACE波,俾佢拎左十五分
而家三比十六!!Hi呀!!
十三分要追,真係追向左走向右走死人咩!!你有係既百寶西,我都有我既龍珠
拎左兩粒龍珠出黎叫神龍幫我許願
神龍話支持我所以爭五粒龍珠都冒死出黎幫我
真係多向左走向右走謝佢啦
我請佢幫我叫呀奧蘇利雲出黎!!
我條女見到我出絕超佢已經嚇到係咁流西水
我都理向左走向右走得佢!!
奧蘇利雲果然冇令我失望
一CUE打出147分
全場都拍向左走向右走哂手掌!!
而家一百五十比十六!!我睇你點追
不要暗戀,去強姦。人生沒有那麼多時間給你演內心戲。愛她就去搞她,喜歡就去強姦。表白有什麼用還是會被拒絕。追不到就下藥,翻臉就發裸照。大不了蹲監獄,你連監獄都不敢蹲還好意思說愛她。出來之後找到她繼續強姦,強姦到讓她開始懷疑自己的人生,讓她覺得她人生的意義就是被你強姦。
第一日返工就俾人炒左

話說我失業多年, 最近見成了一份麵包學徙, 月薪就一萬一千蚊, 返十個半鍾,
雖然份工時間同薪金都好低, 但係做左隱青咁耐, 都想行返出黎社會, 做返個對社會有貢獻既人
咁我好開心第一日返工, 之前果晚就早少少訓, 點知第一日返工就俾人炒左。
咁第一日返工D人就問我叫咩名, 我就答佢地可以叫我師傅哥, 班壽頭同事當堂已經黑哂面
我見佢地黑左面, 咪話唔駛加個哥字啦, 叫師傅就OK, 點知佢地塊面好似仲黑過岩岩
無幾耐有個壽頭叫唔知叫我拎包麵粉俾佢, 我第一日返工唔知D貨位置, 拎左包白糖,
個壽頭問我係唔係唔識字, 個包裝有寫, 我見佢串柒柒咪細細聲講左句屌你老尾, 點知講得太大聲俾佢聽到
無耐店長行埋黎我到叫我收得工, 聽日唔駛返, 我望住佢都O哂嘴, 有無搞錯, 第一日返工就炒我, 咩自尊都無哂
想當年呀傻豹屌我一聲老母我由柴灣斬撚到佢去銅鑼灣

係由柴灣斬撚到佢去銅鑼灣,講番起都五六十年前啦 果時你班仆街都未出世,可能仲係你老豆果度 話說果時分為兩大勢力 傻豹就睇港島 而我就叫阿火係睇九龍既 大家分哂地方重來河水不犯井水 點知有一日傻豹有條靚叫沙膽就過左黎九龍打傷我d人  咁出黎行講雷嫁嘛 兄弟有事作為大佬既我緊係要幫d細既出番面嫁啦唔係點出黎行 我記得果時有四千兄弟睇我頭 只要我一聲號令既話即刻同我一齊殺入港島取傻豹首級  港島同九龍話哂都隔個海呀 你估四千人話入就入咩 同時四千人入太大陣象啦 搭船都有排搭啦  心諗唔通四千兄弟跟我游水過港島咩 我就當然冇問題啦但驚班兄弟體力有限  所以我決定自己一個單人匹馬過港島去傻豹個竇度同佢地講數! 果時傻豹個竇係柴灣 我單人匹馬手無寸鐵咁走上去 要求佢交佢條靚沙膽出黎比我地處置 唔洗我多講啦 你地都知啦 傻豹都係大佬黎嫁嘛話要人就要人佢仲有面既?仲洗出黎行? 我都估到冇咁簡單嫁啦 所以同佢講左道理一輪 但都係冇用因為傻豹有名你叫啦傻嫁嘛 當我同佢傾撚到火滾既時候 再傾都哂鳩氣 我一篤口水吐撚左落佢面度 即刻激撚到佢掉杯拍枱 之後即刻有十個彪形大漢衝左出黎個個仲渣住左30cm長既西瓜刀 個個兇神惡殺想至我於死地咁 佢地步步進迫 我一時唔留神比其中一個係我身後面偷襲斬左我背脊一刀  原來傻豹早已經估到我會黎搵佢尋仇一早叫左十幾條靚係佢個竇黎捕我 係佢腦入面邊個同佢唔岩既人就只有一個解決方法..就係一係就你死一係就佢死 佢地人雖然多 不過當時我驚都未撚驚過 之後我黎一招失傳已久既獅子吼將果十幾個人既耳膜同氣勢通通擊破  正當十幾個人再想衝過黎斬我之際...........

我已經發揮高登仔18x身高腳長屈機黎一個旋風地堂腿將十人完全掃低  並且用擒拿手搶左其中一個人把刀 再用田伯光師父傳落黎既刀法【飛沙走石十三刀】將十人完全擊斃  傻豹都睇到o撚哂咀仲同我講左句”我屌你老母呀”之後走佬  就係呢句屌你老母 我同傻豹既愛情長跑就開始左啦! 當時我手執西瓜刀 追住呀傻豹黎斬由柴灣追撚到佢去銅鑼灣 當時應該有幾萬人追住我地尾黎圍觀 果個感覺就好似跑馬拉松咁去到最尾一大班人係後面替我打氣  途中仲有d大頭綠衣係度吹bb想叫停我地 不過我一於少理照追住條仆街斬 追撚到銅鑼灣傻豹已經比我追到斷氣身亡..... 我唔記得同大家講當年十萬八千里走佬 呀唔係係十萬八千里長征 我有份嫁 佢同我跑真係未死過 但真係好可惜佢唔係死係我田伯光師父教我既【飛沙走石十三刀】之下 最後d大頭綠衣走埋黎問我 洗唔洗送我去醫院(因為我比人斬左刀為身係血)我一口就拒絕左 因為我地出黎行既係唔洗龜幫既 有咩事自己圍內解決  所以我自己一個負傷行左去醫院 去到醫院個靚女大波女醫生睇完我個刀傷 就話傷口好深好長要連針先得  之後就拎左之針埋黎 我就問佢:咩針黎? 大波女醫生就話係麻醉針 心諗話哂堂堂大佬係女仔面前我點可以咁細膽嫁 之後一手推開左佢再講:男人老狗唔怕痛既 直接連啦 唔洗打麻醉針 之後拎左自己對拖鞋咬住 個大波女醫生就直接幫我連針了 雖然係好撚痛 痛到拖鞋都比我咬撚爛 但係型係要付出代價嫁! 最後手術完左之後淚都冇流過一滴自己直接行出手術室 個個女護士女醫生都讚我又型又man走埋黎問我拎電話,個大波女醫生仲叫我唔好走住話仲要留醫!其實我聽得出個大波女醫生把聲係唔想我走既 但我頭都冇回 只係講左一聲:唔洗啦!之後就跑走左啦! 有好多人會問我點解唔留低呀? 因為我知道我留低係度我實會同個靚女大波女醫生弄出感情來 我唔可以咁做嫁 因為我其實早已經有心上人 我亦都同過自己同講一生只係屌佢一個而果個係女仔就係高登管理員既老母啦!
火腩飯潮文算唔算係神作
小龍女
第四頁先有人講
睇到個標題嚇到叫左出黎,老細問咩事,我照讀比佢聽,讀左標題內文都未開始讀,佢成塊面白哂,自言自語,猛咁話「共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生;共慘黨殺到黎,香港九龍新界無得避,要化身玉皇大帝打救蒼生……」

跟住衝左上天台,叫左一聲「鳴呀,點解係我」就跳左落去,成班同事追上去都追唔切,有兩個女同事嚇到暈左,仲有個男同事當場嚇到變左弱智,不停問人要唔要食腸仔蛋。

我就好好彩無咩事,但同班同事五十幾個人即時變左失業,你條仆街真係害人害物……
  「仆你個街亞視嚟嘅喂」。我承認,這是我對亞視的最深印象。
  對了,還有《百萬富翁》、《我和彊屍有個約會》、《天蠶變》,但全部是十年前的。所以當亞視打來約我見工時,我心想,吓,咩亞視除左《六合彩》,仲有節目請人?
  抱著見識的心態,我今天天未亮就爬了起床。從北角坐港鐵到大埔墟要個多小時,加上搭廠巴,車程時間長過上深圳。匆匆來到大埔墟,在小巴站和巴士站跑來跑去,只敢問途人:「請問去大埔工業邨的接駁巴士在哪裡?」等到別人問去哪間公司時,才低聲細氣地說:「亞...視...」眼角還要偷望一下,害怕別人會露出不屑神情,然後用張家輝既口吻說:「仆你個街亞視嚟嘅喂」。
  人事部姐姐告訴我廠巴是很準時開的,果然是十分來到,十分即走,慢兩秒也上不了車。說到亞視廠巴更是嚇我一跳,原來是輛有霸氣的小巴。一小時一班,才十六個座位。幸好亞視人不多,不然恐怕要爬上車頂。
  終於踏足張家輝也工作過的亞視。我在人事部姐姐的帶領下左穿右插,亞視真的很大呀,特別是在沒有人的情況下更顯得冠冕堂皇。來到會議室,先叫我寫中英各一段文章。吓,雖然招聘廣告用英文寫住職位是Scriptwriter,但亞視有英文台的嗎?好像只有「魚樂無窮」吧?於是我胸有成竹地寫上:「Fish is swimming, is swimming, is swimming...」
  中文更過譜,叫我寫個笑話。「仆你個街亞視嚟嘅喂」就是最精短的笑話了。但我身處亞視,不敢造次,而且也沒理由改為「仆你個街無線嚟嘅喂」。只好隨便寫個笑話,我對面那個肌肉男坐了半小時也寫不出來,看著他就覺得可憐,早叫你多看點王晶的戲。
  等了又等,叫我進去面試了,面試官是個中年女人。自我介紹後,中年女人問我:「如果叫你構思一個綜藝節目,你有什麼提議?」
  說到創意,我可是口沫橫飛。「我有看明珠台的《飛黃騰達》。用這種形式叫一大班人來一起創業,這個主意不錯。」
  中年女人面色有點難看。她又問我:「那叫你構思飲食節目呢?」
  我再次口沫橫飛:「最近我天天看《街坊廚神》,小儀和金剛很有趣,而且這種尋找街頭小食的方式太好了。」
  中年女人面色變得更為難看:「你知道這份工作是做什麼的嗎?」
  「我知道。除了寫稿給主持和嘉賓,還要負責節目流程、約人採訪、道具安排、拍攝錄影,反正就是什麼都要做,最好一個人完成整個節目。」
  中年女人露出了一絲笑容,我覺得自己這次面試有機會成功了。她最後問我:「你喜歡我們的哪個藝人和節目?」
  我脫口而出:「張家輝,《賭俠1999》。」
  「滾!」
孔乙己,太長,不直接打出來了

https://m.hkgolden.com/view.aspx?message=4935695&&page=1
條仔真係好撚型呀!!!!
好想撕開佢件背心,一手扯撚爛佢條底褲 !!!
一口吸落去佢隻巨龍度係咁吸啜!!!
條利伸到最盡把佢龜頭內所有蜜汁全部奶乾淨!!!
連佢2粒蛋蛋邊既油都要奶埋!!!
兩隻手大大吸手狂搾佢對大波,食指同中指用70%力夾佢奶頭!!!
再轉身將個閪坐落佢個口度!!!頂佢吊鐘!!望住佢流眼淚個樣時,
再轉身用100%力度一野坐落佢個巨龍度!!!
之後插完屎窿!!!!再坐落佢個口迫佢食返我D屎!!!
最後插到個閪最盡射精!!一定要搞大我個肚!!!
.lm
磨牙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞